Valitse sivu

Tee itse helppo kukka-asetelma

Näin teet kauniin kukka-asetelman – katso ohjeet

Kukka-asetelma kruunaa juhlapöydän – se on kiva antaa lahjaksi, varsinkin jos se on tehty itse! Kukka-asetelma eroaa kukkakimpusta siten, että se on tehty kukkasieneen, valmiiksi kauniiseen astiaan. Pieni kukka-asetelma sopii niin arkeen kuin juhlaankin – erilaisten kukkien avulla teet asetelmasta persoonallisen ja tilanteeseen sopivan. Asetelman voi tehdä matalaan tai hieman korkeampaan astiaan. Kukat voidaan asetella täysin pyöreään muotoon, hieman eri tasoille tai trendikkään rönsyilevästi – päästä luovuus valloilleen!

Kukka-asetelman tarvikkeet:

  • Astia
  • Kukkasieni
  • Kukat
  • Sekatöörit
  • Veitsi

DIY kukka-asetelma itselle tai lahjaksi. eKukka.fi

Näin teet kukka-asetelman

1. Käsittele kukat – leikkaa uusi imupinta kukkien varsiin veitsellä viistäen ja laita ne maljakkoon jossa on kädenlämpöistä vettä. Kun kukat on maljakossa, näet paremmin mitä materiaaleja sinulla on käytettävissä.

2. Laita kukkasieni kädenlämpöiseen veteen imemään vettä. Anna sienen imeä vettä itseensä omaan tahtiin. Älä paina kukkasientä veden alle – silloin kukkasienen sisälle voi jäädä kohtia, joihin vesi ei ole kunnolla imeytynyt.

3. Asettele kukkasieni haluamasi astian sisälle. Kukkasienen tulisi istua astiassa tukevasti ja liikkumatta. Sienen tulisi yltää astian pohjaan saakka, jotta se ei pääsisi kuivumaan liian nopeasti.

4. Muotoile kukkasienen terävät reunat pyöreiksi veitsellä. Tämä helpottaa kukkien asettelua sekä veden lisäämistä astiaan. Älä kuitenkaan leikkaa sientä liian matalaksi, kukkasieni saa nousta astian reunalta hieman yli.

5. Aloita kukkien asettelu leikkovihreistä. Pohjavihreillä on tärkeä rooli – ne peittävät kukkasienen ja antavat tukea kauniille leikkokukille. Leikkaa sekatööreillä sopivan pituisia pätkiä leikkovihreistä.

6. Asettele leikkovihreät kukkasienen reunoille. Leikkovihreiden avulla saat tehtyä kukka-asetelmalle haluttua muotoa, esimerkiksi pyöreä, ovaali tai rönsyilevä. Leikkovihreiden tulisi olla reunoilla hieman tiiviimmin, jotta kukkasieni saadaan piiloon.

7. Kun olet saanut leikkovihreät aseteltua, valitse kukka-asetelmasi pääkukka. Leikkaa pääkukan varsi sopivan pituiseksi veitsellä ja asettele se asetelman keskelle. Varsi saa upota kukkasieneen noin 2-3 cm, riippuen kukkasienen koosta. Lähde rakentamaan kukka-asetelmaa pääkukan ympärille haluttuun muotoon.

8. Lisää haluamasi kukat asetelmaan, muista leikata viisto imupinta kukan varteen veitsellä ennen kukkasieneen laittamista. Yritä saada kukat aseteltua omille paikoilleen ensimmäisellä laitolla – jos päätät siirtää jo paikallaan olevaa kukkaa toiseen paikkaan, kukkasieneen jää reikä. Ylimääräiset reiät sienessä nopeuttavat sienen kuivumista.

Ihana kukka-asetelma omaan kotiin tai lahjaksi. eKukka.fi

Kukka-asetelman hoito

Omin kätösin asetellut kukat hauskuuttavat. Kukka-asetelma on kestävä kukkakoriste kotiin ja juhliin. Muista lisätä kukka-asetelman reunalta hieman vettä, jotta kukkasieni pysyy kosteana. Voit myös suihkauttaa kukkia hieman suihkepullolla – näin kukat pysyvät tuoreen näköisinä ja kauniina pidempään.

Tee omaan kotiin tai anna lahjaksi, vaikka äidille!

Avainsanat: