Valitse sivu

Tee itse ihana jouluasetelma tarjottimelle

Jouluinen asetelma tarjottimelle – katso DIY -vinkit

Matala jouluasetelma sopii niin joulun herkkupöytään, olohuoneen sohvapöydälle kuin matalan lipaston päälle upean joulutunnelman luojaksi. Asetelma on helppo tehdä itse – tarvitset vain reunallisen tarjottimen, kukkasientä, lempikukat ja -joulukoristeet.

Itse tehdyssä jouluasetelmassa on tunnearvoa. eKukka.fi

Jouluasetelma DIY -ohjeet

Tarvitset näitä:

  • Reunallinen tarjotin
  • Muovinpala (esim. kirkas muovipussi)
  • Kukkasientä
  • Leikkokukkia ja -vihreitä
  • Joulukoristeita ja -palloja
  1. Jos tarjottimesi ei kestä kosteutta, vuoraa se esimerkiksi muovipussista leikatuilla palasilla.

2. Laita kukkasienet vettymään veteen. Tähän pitkänmalliseen kukka-asetelmaan meni kaksi kukkasienitiiltä. Laita kukkasieni kädenlämpöiseen veteen imemään vettä. Anna sen imeä vettä itseensä omaan tahtiin. Älä paina kukkasientä veden alle – silloin kukkasienen sisälle voi jäädä kohtia, joihin vesi ei ole kunnolla imeytynyt.

3. Kun kukkasieni on imenyt rauhassa itseensä vettä, asettele kukkasienet tarjottimelle. Voit viistää veitsellä kukkasienen teräviä reunoja hieman loivemmiksi, jolloin sinun on helpompi asetella kukkia sieneen kiinni.

4. Asettele leikkovihreistä ensin asetelman pohja ja sen jälkeen lisää haluamasi leikkokukat sekä joulupallot. Muista vetää veitsellä kukan tai vihreän varteen uusi impinta ennen kuin työnnät sen sieneen kiinni.

Voit käyttää leikkovihreinä myös viherkasvien lehtiä. Kuvan asetelmassa on käytetty viherkasvi hopeaköynnöksen lehtiä, jolla on upea hopeanharmaa väritys. Leikkovihreiksi asetelmaan sopivat jouluiset havut, kuten kuusen, männyn tai katajan oksat. Kukkakaupoista voi löytyä myös havuja myytävänä, jos sinulle ei ole mahdollista hakea omasta tai luvalla tuttavasi metsästä/pihasta.

5. Viimeistele asetelma täydentävillä joulukoristeilla ja nauti luomuksestasi. Muista lisätä tarjottimelle varovasti vettä, jotta kukat säilyvät mahdollisimman pitkään. Nosta asetelma mahdollisuuksien mukaan yöksi viileään – sekin pidentää kukka-asetelman kestoa.

Matala ja vaalea jouluasetelma ihastuttaa joulun herkkupöydässä tai vaikka sohvapöydällä. eKukka.fi

Lue myös:

Tee itse helppo kukka-asetelma

Kulhollinen joulumieltä

Avainsanat: