Valitse sivu

Tee itse pienet joulupuut

Näin teet pienet joulupuut kotiisi

Kaikenlaiset vihreät pikku havut ja joulupuut ovat joulun alla suosittuja kodin kaunistajia. Ne valmistavat kotia joulutunnelmaan ja kuuluvat muutenkin talven koristeluun. Nämä joulupuut on tehty tuijan oksista. Ne eivät varise sisällä, kuten kuusenoksat kuivuessaan. Voit tehdä pieniä joulupuita niin paljon, että saat koottua niistä satumetsän esimerkiksi lipaston päälle. Halutessasi voit koristella ne pienillä jouluisilla koristeilla. Ilman koristeitakin pienet joulupuut ovat kauniita ja tunnelmallisia.

Tarvitset näitä:

  • Tuijan oksia
  • Kuusen rungosta sahattuja kiekkoja (tai jostakin muusta havupuusta)
  • Sekatöörit
  • Kuumaliimapistoolin ja liimapuikon

1. Hanki nuoresta havupuusta sahattuja kiekkoja. Kiekot voivat olla eri paksuisia. Poraa keskelle kiekkoa pienen oksan mentävä reikä.

Vaihtoehtoisesti voit tehdä näitä pieniin ruukkuihin, joihin on laitettu kuivasientä tai soraa pohjalle. Kuivasienen / soran pinnan voi peittää sammaleella.

  1. Valitse ja leikkaa sekatööreillä tuijasta kuusen muotoisia oksia. Ei haittaa vaikka kaikki oksat eivät olisikaan ihan kuusen muodossa. Nämä joulupuut saavat myös kaartua ja taipua.

3. Laita puukiekon alle suojapaperi. Purista kuumaliimapistoolista liimaa kiekon reikään ja liimaa reikään yksi sopivan kokoinen tuijan oksa. Voit laittaa joihinkin kiekkoihin kaksi oksaa vastakkain.

  1. Yksikin puu on kaunis. Mutta tee puita useampia, jos tahdot pienen satumetsän. Asettele puita eri tasoille niin kokonaisuudesta tulee elävämpi. Koristele metsä mielesi mukaan. Kaipaako se ehkä tekolunta tai pieniä eläinkoristeita vai jotain muuta?
Avainsanat: