Valitse sivu

Tee itse tuuhea havukranssi

Havukranssi sopii itsenäisyyspäivään

Havukranssi sopii täydellisesti Suomen itsenäisyyspäivään. Vehreä havukranssi kruunaa itsenäisyyspäivän juhlapöydän. Havukranssi on näyttävä myös ovessa, jossa se roikkuessaan toivottaa vieraat lämpimästi tervetulleiksi. Havukranssi on myös kaunis koriste haudalle. Havuja käytetään talviaikaan paljon kukkasidontatöissä. Havukranssin voit ostaa valmiiksi tehtynä kukkakaupasta, tilata eKukan verkkokaupasta suoraan kotiovelle, tai voit kokeilla tehdä kranssin itse. Näillä helpoilla ohjeilla onnistut varmasti!

Havukranssin tekoon tarvitset:

  • Havuja
  • Kranssipohjan

Tässä ohjeessa on käytetty styrox-valmispohjaa. Voit valita pohjamateriaalin kranssin käytön mukaan. Jos haluat viedä kauniin havukranssin haudalle, pohjamateriaaliksi kannattaa valita luontoystävällinen, maatuva vaihtoehto. Maatuva pohja syntyy helposti sanomalehdistä, voit katsoa sanomalehtipohjan ohjeet täältä: Callunakranssi

  • Rautalankaa
  • Sekatöörit eli oksasakset

Näillä ohjeilla valmistat kauniin havukranssin:

Vaihe 1.

Kiinnitä rautalanka pohjaan. Rautalankaa ei tarvitse katkaista, pyöritä sitä mukana kranssinteon loppuun saakka. Leikkaa havuista sopivan kokoisia pätkiä, jotka on helppo kiinnittää pohjaan.

Tässä ohjeessa on käytetty halkaisijaltaan 20cm kokoista pohjaa, joten havunpätkän saa olla melko lyhyitä. Jos teet isompaan pohjaan, voit tehdä pidemmillä pätkillä. Lyhyemmillä pätkillä saat aikaiseksi tuuhean ja tiiviimmän kranssin, kun taas pidemmillä pätkillä tulee lopputuloksesta rennompi ja hieman pörröisempi.

Vaihe 2.

Kiinnitä havunpätkät rivi kerrallaan, pyöräytä rautalanka havunpätkien alaosasta ja kiristä. Kiinnitä seuraava havukerros aina edellisen kerroksen päälle niin, että sidoskohta peittyy.

Voit päällystää kranssin kokonaan, tai vain päällysosan, jolloin takaosa jää peittämättä. Jos kranssi asetetaan pöydälle tai oveen roikkumaan, takaosaa ei välttämättä tarvitse peittää. Tämän ohjeen kranssissa takaosa on jätetty peittämättä.

Vaihe 3.

Kun olet saanut peitettyä koko kranssipohjan havuilla, päättele rautalanka kranssin aloituspisteeseen. Tässä vaiheessa voit tehdä myös ripustuslenkin, mikäli haluat ripustaa havukranssin oveen.

Koristelu:

Havukranssin voit koristella haluamallasi tavalla, tai voit jättää kranssin myös koristelematta. Koristeiksi sopii esimerkiksi luonnonmateriaalit, kävyt ja kauniit oksat tai joulukoristeet, joulupallot ja rusettinauhat. Kranssin koristelussa voi päästää luovuutesi valloilleen ja tehdä omannäköisen, persoonallisen kranssin.

Avainsanat: