Valitse sivu

Tee narsisseista kestävä asetelma kakkuvadille – sopii terassille tai parvekkeelle

Narsissiasetelma kakkuvadilla

Narsissit ovat kestäviä sipulikukkia ja niistä saa tehtyä kivoja kukka-asetelmia terassin ja parvekkeen pöydille. Sammaleesta ja meriheinästä tehty peti suojaa narsissien sipuleita ja juuria, sekä auttaa niitä pysymään pystyssä. Rustiikkinen kakkuvati sopii yhteen sammalpedin kanssa ja juuttinaru sitoo kivasti koko paketin yhteen.

Tässä asetelmassa on käytetty suosittua tetenarsissia sekä erikoisnarsissi ‘Minnow’ -lajiketta. Kasvutavaltaan ne ovat hyvinkin samanlaisia, napakoita mutta silti rentoja. Narsissit on otettu pois ruukusta ja laitettu keskelle kakkuvatia multineen. Sammal on laitettu ulkokehälle, kiertämään narsisseja ja juuttinaru tekee asetelmasta pitävän. Meriheinää voi laittaa koloihin ja aukkoihin – vähän sinne ja tänne, tukemaan narsisseja sekä viimeistelemään lopputuloksen.

Iso narsissiasetelma kakkuvadilla sopii hyvin ulkopöydälle, tai ulko-oven lähelle lyhtyjen ja muiden ulkokoristeiden joukkoon. Voit myös hetken aikaa ihastella sitä sisällä, mutta paremmin narsissit kestävät jos saavat viettää päivänsä viileässä ulkoilmassa. Muutaman asteen pakkasia tämä kakkuvati-asetelma kestää, mutta jos näyttää että yöllä pakkasasteet uhkaavat kohota paria astetta korkeammalle, kannattaa se nostaa sisälle turvaan. Lasitettu terassi tai parveke on hyvä paikka narsisseille alkukeväästä.

Kokeile tehdä kakkuvadille sipulikukka-asetelma, jossa sekoittelet erilaisia kevään suosituimpia sipulikukkia. Voit myös laittaa narsissien ja muiden sipulikukkien joukkoon pääsiäiskoristeita tai luonnon aarteita.

Narsissit kakkuvadilla on kiva koriste terassille tai parvekkeelle. eKukka.fi

Muita pääsiäisaiheita

Sipulikukka-asetelma Marimekon Räsymatto-kulhossa

Erilaiset pääsiäiskimput

DIY Keväinen narsissiamppeli

Avainsanat: