Valitse sivu

Terassilla jatkuu sisustuksen tyyli

Terassi jatkaa kodin sisustuksen tyyliä

Terassit ovat nyt taas kesällä kovalla käytöllä. Nyt jos koskaan me suomalaiset haluamme viettää aikaa ulkona, oli se sitten kesämökillä luonnon läheisyydestä nauttien tai omalla pihalla rentoutuen.

Pihojen ja terassien kalustaminen ja ”sisustaminen” onkin noussut yhdeksi tärkeäksi osaksi kodin laittamista. Terassit ja parvekkeet koetaan vähän kuin lisähuoneena, jossa vietetään aikaa perheen kanssa aivan kuten olohuoneessa ja keittiössä.

Kodinomaisuus terasseilla

Terassien laittamisessa näkyy tällä hetkellä vahvasti kodinomaisuus. Pihoille laitetaan rentoja sohvia ja petejä, joissa saa löhöillä pehmusteiden päällä. Lisäksi ulos tuodaan pehmeitä tyynyjä, huopia, taljoja ja verhoja kodikkaan tunnelman ja mukavuuden luomiseksi.

Istuimissa on näkynyt paljon katoksesta riiputettavia kalusteita, jotka tuovat aivan oman ilmavan tyylinsä ja tunnelmansa pihalle tai parvekkeelle. Ruokailuryhmät ovat isoja, jotta niiden ympärille mahtuu koko perhe herkuttelemaan kesäherkuista. Myös pihojen valaistukseen halutaan panostaa ja tuoda esille terassin ja rakennuksen tunnelmaa ja muotoja.

Lue lisää:

Aurinkoisen paikan kesäkukat

Varjoisan paikan kesäkukat

Teemana luonnollisuus

Pihakalusteissa ja somistamisessa näkyy paljon rouheita materiaaleja, kuten puuta, betonia ja kiveä. Erilaiset rottinkiset kalusteet ovat tämän kauden hittituote. Rouheus ja tekstuurisuus näkyvät vahvasti myös sisustamisen puolella.

Sisustamisessa tärkeänä teemana on ollut jo pari vuotta luonnollisuus. Aihe näkyy niin materiaaleissa, tekstiilien ja tapettien kuva-aiheissa kuin erilaisten sisustusesineiden muotokielessäkin.

Luonnollisuus on kantavana ajatuksena myös pihojen ja terassien laittamisessa. Kasvillisuus saa hieman rönsyillä ja vihreää saa olla värimaailmassa paljon. Kukkaistutuksissa saa olla kesäniittymäinen tunnelma ja joukkoon voi istuttaa vaikka erilaisia heiniä.

Pihoilla halutaan nykyään kasvattaa erilaisia yrttejä ja kasviksia. Jopa monilta kaupunkilaisparvekkeilta löytyy pieniä kasvihuoneita ja yrttitarhoja. Parvekkeelle saa tuotua vihreää viidakkotunnelmaa viherseinän avulla.

Lue lisää:

Koristeelliset hyötykasvit


Tyyli ja värimaailma

Terassi jatkaa tänä päivänä kodin sisustamisen tyyliä ja ilmettä. Kalusteissa voivat toistua samat muodot ja värit.

Luontoteema toistuu pihakalusteiden värimaailmassa. Sen lisäksi, että vihreää kasvillisuutta tuodaan runsaasti, käytetään erilaisilla pinnoilla luonnollista sävypalettia. Se tarkoittaa sitä, että erilaisia harmaita ja ruskeita on käytössä paljon. Hiekan ja mudan pehmeät sävyt toimivat kauniisti yhdessä hiilen harmaan ja mustan kanssa.

Tärkeää on valita terassin sävyt yhteensopiviksi kodin julkisivun ja muun sisustuksen kanssa. Sillä tavalla harmoninen tunnelma jatkaa sisältä ulos saakka ja luo kauniin kokonaisuuden.

Lue lisää:

Raikas vihreä puksipuu

Avainsanat: