Valitse sivu

The Hanging Garden on aisteja kutkuttava kukkasidontanäyttely

The Hanging Garden -kukkasidontanäyttely järjestetään Oulun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa 14. – 17.10.2021

Lämmin ja kostea ilma tulvii kasvoille Romeo-kasvihuoneeseen astuessa. Pohjois-Suomen syksy on vaihtunut tropiikkiin. Uteliaisuus herää, ja ensimmäinen riippuva kukkasidontatyö pilkottaa jo aivan nurkan takana.

The Hanging Garden -kukkasidontanäyttely järjestetään jo toistamiseen Oulun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa. Oulun seudun ammattiopiston floristiopiskelijat ovat loihtineet kukkasidontatöitä, joiden lähtökohtana on erilaiset ilmastovyöhykkeet ja niissä esiintyvät kasvit ja kukat. Näyttely on saanut inspiraation Babylonian riippuvista puutarhoista.

Kasvimateriaalin monipuolisuus ja muuntautumiskyky yllättää. Meduusa, Mona Hautala.

Kasvihuoneissa Babylonian puutarhat heräävät henkiin. Kukkasidontatöiden muodot, liikkeet ja värit herättelevät ja kutkuttavat aisteja, ja kasvihuoneet miljöönä vain lisäävät aistikokemuksia. Jokainen työ on kuin pieni yllätys. Toiset työt ovat näyttävästi esillä, toiset pilkottelevat kasvien lomassa. Töiden etsiminen on osa elämystä.

Riippuva elementti on mahdollista toteuttaa useilla eri tavoilla. Piilossa, Päivi Korvela.
Syksyinen värimaailma on ujuttautunut myös sisätiloihin. Ylhäällä: Runsaudensarvi, Tarja Taipaleenmäki. Alhaalla: Hiljaisuuden hoiva, Saara Kurkela.

The Hanging Garden on erilainen ja ainutlaatuinen kulttuurikokemus. Kun matkustusmahdollisuudet ovat jo jonkin aikaa olleet rajalliset, on erityisen virkistävää astua hetkeksi kasvihuoneiden tarjoamiin erilaisiin ilmastoihin, joista kukkasidontatyöt loihtivat täysin omanlaisensa maailman. Vastaavanlaisia elämyksiä on tarjolla vain harvoin.

Tuttujakin leikkokukkia tulee silmäiltyä uudessa valossa. Don’t go with the flow, Janica Heikkilä.

PAIKKA:
Oulun yliopiston kasvitieteellinen puutarha
Kasvihuoneet Romea ja Julia
Kaitoväylä 5, 90570 Oulu
14. – 17.10.2021

AVOINNA:
to 12-16
pe 10-16
la 10-16
su 11-16

Näyttelyyn ei ole pääsymaksua.

TAPAHTUMAN JÄRJESTÄÄ:
Oulun yliopiston kasvitieteellinen puutarha
OSAO, Kempele, Floristiopiskelijat


Kansikuva: Ryöppy, Elina Keränen
Kuvat: Jouni Ylisuutari

Avainsanat: