Valitse sivu

Tiedätkö miksi amarylliksen varressa on kuminauha? Jos poistat sen, voi käydä hassusti

Leikkoamaryllis on upea joulukukka

Amaryllistä eli ritarinkukkaa (Hippeastrum) on saatavilla ruukkukukkana sekä leikkokukkana. Se on pitkä ja uljas joulukukka, joka aukaisee paksun vartensa päähän näyttävän kukinnon. Amaryllistä on saatavilla useissa eri väreissä.

Ruukkukukkana amaryllistä kannattaa tukea puukeppien avulla. Liian pitkäksi venähtäneen amarylliksen voi leikata myös maljakkoon. Tässä kohtaa kannattaa leikattuun varteen kiepsauttaa kuminauha.

Amarylliksen ontto varsi lähtee rullautumaan ilman sitomista. Jos ostat kukkakaupasta leikkokukkana myytävän amarylliksen, on varteen floristi kiepsauttanut tälle kippuravarpaalle jo valmiiksi kuminauhan.

Leikkoamarylliksestä saa sidottua upean ja näyttävän joulukimpun. Se ei muita kukkia kaverikseen kaipaa, jo kolmella amarylliksellä saa huikean kauniin lopputuloksen. Amarylliksen varren päässä on useita nuppuja, jotka avautuvat eri aikoihin. Kukinnon keskellä kasvavat heteet tuottavat siitepölyä. Ne kannattaakin nipsaista pois vielä raakileina, jotta kypsyessään ne eivät pääsisi tahraamaan vaatteita tai pöytäliinaa. Muhkeaan amarylliskimppuun sopii tietenkin joulun kauneimmat leikkovihreät – mänty, eukalyptus sekä havumainen sarjaparsa.

Amarylliksen varressa on kuminauha. eKukka.fi
Amarylliksen varressa on kuminauha. eKukka.fi

Avainsanat: