Valitse sivu

Trendikäs minikimppu

Millainen on minikimppu? Katso ohjeet, kuinka teet supersuloisen minikimpun!

Tämän hetken trendiksi on noussut suloinen minikimppu, jonka voit tehdä kesän söpöistä kukkasista. Nappaa muutama kukka kesäkukista, kerää kävelylenkillä tienvierestä loisteliaita luonnonkukkia tai hae kukat kukkakaupasta! Katso myös oman pihasi kasveja toisenlaisin silmin, millaisia oksanpätkiä voisit käyttää minikimpussa pihasi pensaista ja puista? Voit myös yhdistellä kaikenlaisia kukkasia, niin saat lopputuloksesta varmasti mielenkiintoisen. Trendikäs minikimppu on niin pieni, että sille maljakoksi sopii pieni lasi tai vaikka tuikkukippo! Sido söpö kimppu ja ota trendikäs kuva siitä kämmenelläsi. Tee useampi minikimppu kesäjuhlan kattauksen katseenvangitsijaksi, tai ihastuta vieraasi yhdellä pienellä minikimpulla eteisen pöydällä.

Katso ohjeet, kuinka teet ihanan minikimpun

1.Kerää suloisia kukkia. Voit käyttää luonnonkukkia, kesäkukkia tai kukkakaupasta saatavana olevia leikkokukkia. Voit käyttää myös perennoja sekä pensaiden ja puiden pieniä oksia. Valitse värimaailma, yhdistele rohkeasti! Käytä vastavärejä, pastellin sävyjä tai sekoita iloisesti värejä keskenään.

2. Kun olet valinnut käytettävät kukat, leikkaa varsia hieman lyhyemmäksi jo valmiiksi, jotta sitominen on helpompaa. Samalla voit putsata varret ylimääräisistä lehdistä.  Minikimpun sitominen vaatii sorminäppäryyttä! Sitomisessa tyyli on vapaa, voit sitoa vuorotellen vihreän ja suloisen kukkasen, tai sido ensin kukat ja jätä vihreät reunoille. Asettele kukkien varret spiraaliin eli varret kiertää samaan suuntaan, jotta kimppu pysyy paremmin pystyssä, mikäli haluat ottaa trendikkään kuvan minikimpusta kämmenellä!

3. Kun olet saanut kukat kierrettyä kimpuksi, sido minikimppu kiinni suloisella nauhalla. Voit käyttää esimerkiksi juuttinarua, lahjanarua tai koristenauhaa. Oman maun mukaan voit tehdä pienen rusetin, joka kruunaa supersuloisen minikimpun.

Ja näin valmistui trendikäs minikimppu! Minikimppu on myös ihana lahja ystävälle tai läheiselle. Muista kuvata tämä suloinen taideteos ja jakaa se myös Facebookissa eKukan Kukkaystävät -ryhmässä! Facebookin Kukkaystävät -ryhmä on tarkoitettu kaikille leikkokukista, viherkasveista sekä kausikukista kiinnostuneille.

Avainsanat: