Valitse sivu

Trendikasvi kultaimarre sisustuksen iloksi

Ihastuttava ja trendikäs kultaimarre

Joko sinä olet kuullut tästä hopean vihreästä trendikasvista kultaimarteesta? Näitä näkee sisustuslehdissä ja sisustukseen liittyvissä blogeissa. Instagramia seuratessa vastaan tulee mitä ihastuttavampia kuvia kultaimarteesta sisustuksen lisänä. Kultaimarteesta on tullut trendikäs ja suosittu viherkasvi. Kaiken lisäksi se on helppo kasvatettava. Kokeile sinäkin!


 

Kultaimarteen (Phlebodium aureum) hoito-ohjeet

Kultaimarre kuuluu saniaiskasveihin eli se viihtyy kosteassa ilmassa. Tämän vuoksi se pitää sumuttelusta. Kasvi ei saa päästä kuivahtamaan. Kastele sitä heti kun sen pintamulta on vain hieman kuivahtanut. Multa ei saa olla kuitenkaan läpimärkä. Mutta kokemuksen mukaan kultaimarre ei ole hätkähtänyt pientä kuivumistakaan. Uudet lehden alut ovat saattaneet tosin olla kuivuneita. Kultaimarre on sitkeä ja kestävä kasvi.

Kultaimarteella on osaksi mullan päällä kasvava, karvan peittämä juurakko. Kasvin nimi viittaakin enemmän juurakon kuin lehtien väriin. Kultaimarteen lehdet ovat kivasti aaltoilevat. Lehdet ovat nuorena vaaleanvihreitä ja ne tummuvat ja muuttuvat hopeanvihreiksi vanhetessaan. Kultaimarre voi kasvaa hyvin viihtyessään jopa 60 senttimetriä leveäksi ja metrin korkeaksi.

Kasvi pitää saniaisten tavoin runsaasta hajavalosta tai kevyestä varjosta. Suorassa auringonpaisteessa lehdet nuutuvat ja kuivuvat. Muista tämä, kun mietit kultaimarteelle paikkaa kodissasi.

Saniaiset pitävät typpipitoisesta lannotteesta. Jos vertailet lannoitteita, niin valitse sellainen lannote, jossa on eniten typpeä suhteessa kaliumiin. Tavallinen viherkasvilannoite käy, mutta lannote tulisi laimentaa jopa 1/3 ohjeesta. Lannoita siis miedolla seoksella.

Lue erilaisista viherkasveista kasvikirjastostamme!

Tutustu helppohoitoisiin viherkasveihin täällä!

Kultaimarre leikkovihreänä

Kultaimarteen lehti on trendikkään hopeanvihreä. Lehtiä käytetään värin ja koristeellisuutensa vuoksi morsiuskimpuissa ja muussa kukkasidonnassa. Ne ovat todella kestäviä leikkovihreänä. Lehdet voivat säilyä maljakossa viikkoja.

Kultaimarteen lehti käyttäytyy vähän samalla tavoin kuin suosittu eukalyptuksen lehdet, eli se säilyttää hyvin muotonsa ja värinsä myös kuivuttuaan. Tämän vuoksi se sopii myös sellaisiin töihin, joissa ei haittaa lehden kuivaminen. Käyttökohteita voivat olla erilaiset kranssit ja juhlien viherköynnökset, joissa kultaimarteen lehti voisi olla muiden vihreiden joukossa tuomassa mielenkiintoa.

Nyt vain kokeilemaan kultaimarteen kasvatusta! Sen kasvua on kiva seurata. Kultaimarretta löydät viherkasveja myyvistä kukkakaupoista. Jos heillä ei satu olemaan kasvia juuri sillä hetkellä, he voivat tilata sitä.

Voit tarkistaa ja soittaa lähimpiin eKukka-verkkokauppoihin onko heillä kyseistä kasvia tai tilaisivatko he sitä. Sen jälkeen voit maksaa ostoksesi eKukka-verkkokaupassa ja valita haetko kasvin paikan päältä vai tilaatko lähetyksen kotiin.

Avainsanat: