Valitse sivu

Tuijatähti ilahduttaa ulko-ovessa

Tee tuijan oksista söpö tuijatähti – sopii ulko-oveen tai terassille

Syyskausi on taas täällä ja uudet ideat kodin ulko-oven kaunistukseksi ovat tervetulleita. Tuijan oksista tehty tuijatähti tuo vaihtelua tuttuihin pyöreän muotoisiin ovikransseihin. Ainavihanta ja pehmeähkö tuija sopii alkusyksyn ovikoristeisiin – myöhemmin syksyllä voit käyttää myös muita havuja ja tehdä erilaisia havutähtiä kotimaisista havuista tai kukkakaupassa myytävistä jalohavuista.

Näin teet tuijatähden

Tarvitset

  • tuijan oksia
  • viisi samanmittaista oksaa
  • juuttinarua
  • puolalankaa (vihreä tai tumma)
  • koristeita luonnosta

Tee ensimmäisenä tähtikehikko oksista. Asettele ne pöydälle niin kuin piirtäisit viisisakaraisen tähden. Kiinnitä “sakaroiden” päistä oksat yhteen puolalankaa kiepauttamalla. Alkuun tähti elää hieman, mutta jämäköityy kun kiinnität kehikon risteävät oksat myös puolalangalla kiinni toisiinsa.

Tuijatähti tuo vaihtelua totuttuihin ympyrän muotoisiin ovikransseihin. eKukka.fi

Lado tähtisakaran päälle tuijan oksia siten, että tuijan oksien kärjet osoittavat tähden sakaroita kohti. Kiepsauta puolalanka tähtikehikkoon kiinni ja ala kieputtamaan lankaa oksien ja kehikon ympäri. Älä katkaise puolalankaa välillä. Mitä tiukemmin pyörität lankaa oksien ja kehikon ympäri, sitä tiiviimmän muotoisen tähden saat.

Tuijatähden luonnonmukaiset koristeet

Koristele lopuksi tuijatähti haluamillasi koristeilla. Luonnosta löytyy upeita aarteita, joita voi käyttää tuijatähden koristeina – kuten esimerkiksi syksyn väriset lehdet, kävyt, jäkäläiset oksat tai vaikkapa perennapenkin mehitähdet. Luonnonmukaiset koristeet viimeistelevät tuijasta tehdyn ovikoristeen. Sitaise vielä juuttinarusta luonnonmukainen rusetti kruunaamaan tuijatähteä.

Koristele tuijatähti lopuksi luonnonmukaisilla koristeilla, kuten vaikkapa syksyn värikkäillä lehdillä tai kävyillä. eKukka.fi

Avainsanat: