Valitse sivu

Tummalehtinen kumiviikuna

Tummalehtinen kumiviikuna on graafisen tyylikäs viherkasvi

Tummalehtinen kumiviikuna (Ficus elastica `Abidjan`) tuo tervetulleen lisän tummalehtisten viherkasvien joukkoon. Se on tyylikäs, graafinen ja trendikäs kasvi. Tummalla kumiviikunalla saat kontrastia vaaleaan sisustukseen ja vihreänsävyisten viherkasvien keskelle.

Kumiviikunaa (Ficus elastica) kutsutaan myös nimellä fiikus, joka kuitenkin viittaa suurempaan lajiryhmään. Fiikuksesta eli viikunasta löytyy lajikkeita hurjan paljon. Kumiviikunan lisäksi tutuimpiin lajikkeisiin kuuluu lyyraviikuna (Ficus lyrata). Hiukan harvinaisempia lajikkeita ovat esimerkiksi aitoviikuna (Ficus carica), pitkälehtiviikuna (Ficus binnendijkii), korvakeviikuna (Ficus cyathistipula) ja pilleriviikuna (Ficus deltoidea).

Tutustu kumiviikunan helppoihin hoito-ohjeisiin ja nauti tummalehtisestä kaunottaresta kodissasi!

Tummalehtinen kumiviikuna tuo kontrastia vaaleaan sisustukseen. eKukka.fi

Tummalehtisen kumiviikunan hoito-ohjeet

Kasvupaikka

Kumiviikuna viihtyy runsaassa hajavalossa sekä puolivarjossa. Suoraa auringonpaistetta se ei kestä, vaan alkaa helposti ruskettamaan lehtiään. Kasvi viihtyy läpi vuoden tavallisessa huoneenlämmössä. Talvella lämpötila ei saisi laskea alle 16 asteen. Ei viihdy vetoisessa paikassa – varo sijoittamasta vetoisan ikkunan lähelle.

Kastelu ja lannoitus

Kastele kumiviikunaa säännöllisesti, mutta anna pintamullan kuivahtaa kevyesti kastelujen välillä. Multaa ei saa päästää läpimäräksi. Viikuna nauttii korkeasta ilmankosteudesta, joten sumuttele silloin tällöin. Pyyhi pölyt suurilta lehdiltä kostealla liinalla.

Lannoita kasvukaudella keväästä syksyyn kerran viikossa.

Mullanvaihto

Nuoren kasvin mullan voi vaihtaa joka kevät, mutta muutoin riittää joka toinen kevät. Suureksi kasvaneen kumiviikunan multaa voi olla hankala vaihtaa, joten voit vaihtaa pelkän pintamullan. Raaputa varovasti pinnasta multaa pois ja lisää uusi multa.

Kumiviikunan lisääminen

Jos haluat kumiviikunan haaroittuvan, katkaise siltä päälatva. Siitä saat uuden pistokkaan, jonka voit juurruttaa vedessä tai laittamalla suoraan kosteaan hiekansekaiseen multaan. Pyyhkäise ensin leikkauskohdasta vuotava maitiasneste pois.

Tyylikästä kumiviikunaa on helppo hoitaa. eKukka.fi

Avainsanat: