Valitse sivu

Tunnelmallinen käpykimppu – kukkakimppu kävyn suomuista

Kävyn suomuista tehty kukkakimppu on näyte kädentaidoista

Pahvijäte muuttuu kauniiksi kimppukehikoksi taitavan floristin käsissä. Materiaalina käpy sopii täydellisesti marraskuuhun, ja sen pystyy kiinnittämään pahvista leikattuun renkaaseen esimerkiksi kuumaliimalla. Kävyn suomuista tehty rakennepohja vaatii sorminäppäryyttä, kärsivällisyyttä ja tietenkin aikaa. Suomut irrotetaan kävystä erilleen ja liimataan pohjaan yksitellen. Nappaa idea tuleviin joulun kukkakimppuihin!

kukkakimppu
‘Tunnelmallisen käpykimpun’ sitoi floristimestari Hyeeun Kim

‘Tunnelmallinen käpykimppu’ -kimpun sitoi floristimestari Hyeuun Kim vuoden 2021 Kukkakauppakalenteria varten. Kimpun pääkukkana toimii herkullisen väriset germiinit. Männyn- ja kuusenkäpyjen lisäksi kimpussa on käytetty myös lehtikuusen ja lepän käpyjä. Kanervat (Calluna) ja ruusun pikkuiset marjat tuovat lisäripauksen loppuvuoden tunnelmaa, ja leikkoruskus ja eukalyptus (Eucalyptus nicholii) vastaavat rennommasta ilmeestä ja kauniista liikkeestä.

kukkakimppu
Punaiset sävyt sointuvat hyvin yhteen ruskeiden käpyjen kanssa

Kukkakimppu ’Tunnelmallinen käpykimppu’, Kukkakauppakalenteri 2021. Uudistuneen Kukkakauppakalenterin upeiden viikkoaukeamien kukkasidontatöistä vastaavat Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka ja hänen assistenttinaan toiminut floristimestari Hyeeun Kim. Kuvaajat: Janika Saviluoto, Laura Karsikas ja Oona Ammunet.

Avainsanat: