Valitse sivu

Tuoksuva omenakranssi

Syksyinen ja tuoksuva omenakranssi – tee kaunis kranssi puutarhan antimista

Nyt alkaa olla omena-aika käsillä! Ylimääräisiä tai puusta pudonneita, hieman kolhiintuneita omenoita voi käyttää kranssien koristeeksi. Niillä saa kranssille väriä ja jopa hieman makeaa tuoksuakin. Kranssin sidonta onkin hauskaa ja vain mielikuvitus on rajana materiaalien käytössä! Kaikenlaisia puutarhasta löytyviä herkkuja ja kukkia voi käyttää kranssin teossa – kokeilemalla löydät suosikit ja samalla voit testata, miten erilaiset materiaalit kestävät kranssissa.

Näin teet omenakranssin

Paksumpaan olkipohjaan on helppo tehdä kranssi hieman suuremmista materiaaleista. Voit myös käyttää kaupoista löytyviä styrox-pohjia. Omenat on helppo kiinnittää pohjaan esimerkiksi rautalangalla tai paksuilla puutikuilla. Mikäli suunnittelet kranssia pöytätasolle, ei materiaaleja tarvitse kovin tiukkaan kranssipohjaan saada kiinni. Jos taas haluaisit kranssin roikkumaan oveen, kannattaa omenoiden ja muiden hieman painavempien materiaalien kiinnitys tehdä tarkasti.

Lisää omenan kaveriksi upeita, luonnosta löytyviä syksyn lehtiä ja oksia. Lehdet ja oksat on hyvä kiinnittää pohjaan ennen omenoita, jolloin saat peitettyä pohjan niin ettei sitä näy. Yhdistele luonnonmateriaalien kanssa myös kukkakaupasta löytyviä kauden suosituimpia leikkokukkia!

Omena-kranssi sopii hyvin hieman viileämmälle terassille tai parvekkeelle, asettele kranssin keskelle esimerkiksi lasinen lyhty ja syksyinen tunnelma on taattu!

Avainsanat: