Valitse sivu

Vaahteranlehtikimppu

Vaahteranlehdet kukkasidonnassa

Vaahteranlehdistä on moneksi! Näistä syksyn upeimmista lehdistä voit askarrella vaikka kukkakimpulle pohjan. Vaahteranlehdet loistavat syksyisin upeissa keltaisen, punaisen ja vihertävän eri sävyissä. Vaahteran lehti on varmasti yksi tunnetuimmista muodoista, lehdet ovat suuria ja voivat olla 3- tai 5-halkioisia. Upeimmillaan vaahterat ovat juuri syksyisin!

Näin käytät vaahteranlehtiä kukkakimpussa

Kerää maahan tipahtaneita vaahteranlehtiä – eri kokoisia ja värisiä. Yritä kerätä sellaisia lehtiä, joilla lehtiruoti olisi mahdollisimman pitkä. Pitkä lehtiruoti on helpompi kiinnittää kukkakimppuun. Sido useita, pieniä nippuja lehdistä. Sidontaan voit käyttää esimerkiksi juuttinarua, puolalankaa tai jokin ohuempikin naru käy. Sido sitten pienet lehtiniput yhdeksi suuremmaksi nipuksi.

Suureen lehtinippuun on helppo lisätä syksyn kauneimmat leikkokukat! Pujottele leikkokukat lehtien väleistä – lehtinippu toimii ikäänkuin valmiina rakenteena, johon leikkokukat on helppo pujotella.

Toinen tapa lisätä vaahteranlehdet syksyiseen kimppuun on asettelemalla ne kimpun reunoille. Mikäli tuntuu, että lehtien mitta ei riitä, voit jatkaa ”lehtien vartta” rautalangalla. Tee lehtinippuja ja asettele ne kehystämään kukkakimppua.

Vaahteranlehtien ei tarvitse osua veteen, ne kuivuvat kauniisti kimpun reunamille.

Katso ohjeet kukkakimpun sitomiseen TÄSTÄ

Avainsanat: