Valitse sivu

Veikeä pampaheinä

Trendikkäät kuivakukat – pampaheinä tuo sisustukseen ihanaa utuisuutta

Pampaheinä (Cortaderia selloana) on trendikkäin ja halutuin kuivakukka, sekä kukkakimpuissa että kodin sisustuksessa. Pampaheinä on varsin veikeä kuivakukka, se on yksivuotinen heinä, jonka voit istuttaa perennapenkkiin tai ruukkuun terassille. Instagram on pullollaan kauniita sisustuskuvia, joissa vilahtaa tämä suuri ja sulkamainen heinä. Pinterestin ihmeellisestä maailmasta löydät boheemit sisustustrendikuvat, joissa melkein jokaisessa näkyy pampaheinät suuressa maljakossa. Muutamalla oksalla saat aikaiseksi näyttävän sisustuselementin esimerkiksi olohuoneen pöydälle, lipaston päälle tai makuuhuoneen nurkkaukseen. Mielettömän ihana pampaheinä tuo sisustukseen haluttua pehmeyttä ja luonnonläheisyyttä. Se sopii mainiosti yhteen  sisustusmaailman trendikkäimpien sävyjen kanssa. Pampaheinää on saatavilla myös eri väreissä.

Pampaheinä tuo kukkasidontaan boheemia rentoutta ja tämän ajan henkeä. Anna lahjaksi kukkakimppu, jossa on muutama oksa pampaheinää. Muista kertoa kimpun saajalle, että heinät kannattaa kerätä talteen, kun kukkakimpusta aika jättää. Pampaheinä soveltuu myös muihin sidontatöihin. Esimerkiksi surusidonnassa heinät tuovat surulaitteeseen tai surukimppuun kauniin säväyksen luontoa. Ja kuinka kaunis olisikaan erilaisista heinistä tehty kranssi ulko-oveen!

Pienellä niksillä saat heinät kestämään: Pampaheinän voi laittaa maljakkoon ilman vettä. Suihkauta hiuslakkaa heinään estääksesi varisemisen. Näin saat heinät kestämään maljakossa pitkään kauniina.

Tiesitkö, että pampaheinää voit istuttaa myös omalle pihallesi? Tässä pieni vinkki ensikevään istutuksien suunnitteluun: Pampaheinä on yksivuotinen heinä, jonka voit istuttaa perennapenkkiin tai vaikka suureen ruukkuun terassille. Se kasvaa näyttäväksi, noin metrin korkuiseksi. Kasvupaikka täytyy olla aurinkoinen ja suojaisa, kastella ei tarvitse kovin tiheään, pampaheinä kestää kuivahtamisen kastelujen välissä. Kukinta sijoittuu loppukesälle, jolloin kauniit, pöyhkeät ja kermanväriset kukinnot avautuvat. Kukintoja voit leikata maljakkoon sisustuksen katseenvangitsijaksi.

Avainsanat: