Valitse sivu

Vihanneskimppu on hauska ilmestys – aivan kuin avaruudesta tipahtanut!

Vitamiinipommi värikkäistä vihanneksista

Tiesitkö, että vihanneksistakin voi tehdä kimpun? No kyllä vain ja melko veikeän sellaisen! Vuoden 2020 nuori floristi Mervi Juurikka loihti erikoisen kukkakimpun kaalista ja paprikoista. Vihanneksia on helppo käyttää sidonnassa, varren niille voi tehdä esimerkiksi puutikuista. Tämän vihanneskimpun päätähtenä esiintyy upea parsakukkakaali ‘Romanesco’, jonka ympärille on kiepautettu suippopaprikoista, koristepaprikoista sekä kultahehkuista alumiinilankaan ja puolalankaan tehty ketju. Yhdessä tämä avaruudesta tipahtaneen näköinen kukkakaali ja värikkäät yksityiskohdat muodostavat kuin oman pienen galaksin.

Hauska vihanneskimppu viehättää

Vihanneksista voi tehdä myös täysin syötävän kimpun, se on hauska ja taatusti erilainen yllätys vaikka ystävän tai sukulaisen merkkipäivänä. Se sopii myös oman keittiön katseenvangitsijaksi, jos perinteiset kukkakimput alkavat jo tylsistyttää. Vihanneskimppuun voi sekoitella myös hedelmiä ja koristeellisia pieniä marjoja. Siitä on helppo napsia sitten välipalaa, tai ruoanlaittoon aineksia!

Vitamiinipommi-kimpun sitoi Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka

Vihanneskimppu ‘Vitamiinipommi’, Kukkakauppakalenteri 2021. Uudistuneen Kukkakauppakalenterin upeiden viikkoaukeamien kukkasidontatöistä vastaavat Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka ja hänen assistenttinaan toiminut floristimestari Hyeeun Kim. Kuvaajat: Janika Saviluoto, Laura Karsikas ja Oona Ammunet.

Avainsanat: