Valitse sivu

Viherkasvit kesäksi ulos

Viherkasvit viihtyvät kesäisin ulkona – vie kasvit parvekkeelle tai terassille luomaan viihtyisyyttä

Viherkasvit viihtyvät mainiosti kesäisin myös ulkona. Ulkoilma on niille suotuisaa – kosteutta ja valoa on saatavilla enemmän kuin sisällä. Niinpä viherkasvit kasvavat joutuisammin ulkona ollessaan ja näin ollen vaativat kastelua ja hoitoa vähän enemmän kuin sisällä. Kastele ja lannoita ulkona olevia viherkasveja säännöllisesti.

Sisusta parveke tai terassi rehevillä ja raikkailla viherkasveilla – ne tuovat viihtyisää ja kodikasta tunnelmaa. Rakenna ihana kesäkeidas yhdistelemällä kesäkukkien lomaan kodin tuttuja viherkasveja.

Hyödynnä parvekkeen pöytätasot ja hyllyt kasvien sijoittelussa.

Valitse viherkasveille suojainen paikka

Siirrä viherkasvit ulos, kun ilma on lämmennyt tarpeeksi, eikä yöpakkasia enää esiinny. Aluksi kasvit kannattaa karaista pitämällä niitä varjoisessa paikassa muutaman päivän. Viherkasvit eivät kestä paahdetta ja suoraa auringonpaistetta. Valitse niiden paikka siten, että ne saavat olla suojaisessa ja puolivarjoisessa paikassa, katteen alla.

Hyödynnä parvekkeen tai terassin pöytätasot ja hyllyt. Sijoittele kasveja eri tasoille – näin saat näkymästä mielenkiintoisen ja runsaan.

Kaktuksien kesä

Kaktukset viihtyvät hyvin ulkona koko kesän. Ne voidaan sijoittaa aurinkoon, koska ne tarvitsevat paljon valoa ja raikasta ilmaa. Kaktus hyötyy kasvukaudella päivä- ja yölämpötilojen erosta, joten parveke- tai terassikesä sopii niille täydellisesti.

Luontaisilla kasvualueilla kaktukset ovat tottuneet saamaan vettä kerralla reippaasti, jonka jälkeen niiden on pärjättävä taas pitkän aikaa ilman vettä. Jäljittele tätä kastelyrytmiä ulkona oleville kaktuksille. Kastele kerralla reippaasti ja anna sen jälkeen kaktuksen kuivahtaa. Vähennä kastelua syksyä kohti.

Eri kaktuslajikkeet kestävät eri tavalla kylmää. Jos et ole varma oman kaktuksen lajikkeesta ja kylmänkestosta, huolehdi että päivä- ja yölämpötila ei mene alle +16 asteen. Suurin osa kaktuksista kuitenkin pärjää vielä +13 asteessa.

Kaktukset ovat ihanan helppohoitoisia viherkasveja.

Avainsanat: