Valitse sivu

Viherköynnös kulkee kauniisti kattauksen keskellä – näillä ohjeilla onnistut

Viherköynnös on kestävä ja kaunis joulukoriste

Viherköynnös asettuu kauniisti joulupöydän kattauksen keskelle. Sen reunamille voi sytyttää pienet tuoksukynttilät kauniissa lasikipoissa. Viherköynnös on kestävä ja monikäyttöinen. Se on tyylikäs ilman joulukoristeitakin, vaikka koristeet nostattavatkin sen uudelle tasolle. Kokeile esimerkiksi kuivattuja appelsiineja viherköynnöksen koristeena.

Jouluun sopiva viherköynnös on sidottu erilaisia leikkovihreitä käyttäen. Myös metsän havuja voi käyttää viherköynnöksen sitomisessa. Tärkeää on kuitenkin muistaa maanomistajan lupa, ennen kuin suuntaa metsään luonnon havuja hakemaan.

Tässä muhkeassa viherköynnöksessä on käytetty metsäkuusen sekä metsämännyn oksia, eukalyptuksen eri lajikkeita sekä kukkakaupasta saatavaa, kaunista ja tasalaatuista kukkasidontaan kasvatettua mäntyä.

Tee kaunis viherköynnös

Voit tilata viherköynnöksen eKukka-kauppiaaltasi tai kokeilla tehdä sellaisen itse. Viherköynnöksen sitominen on helppoa.

Tarvikkeet:

  • Paksua rautalankaa
  • Kukkateippiä
  • Ohutta rautalankaa
  • Leikkovihreitä tai luonnonmateriaaleja

Tee paksummasta rautalangasta pohja viherköynnökselle. Liitä rautalankaa yhteen niin pitkästi, kuinka pitkän haluat viherköynnöksen olevan. Päällystä paksu rautalanka kukkateipillä, niin vihreiden oksien sitominen on helpompaa.

Leikkaa havuista ja leikkovihreistä sopivan pituisia pätkiä. Lyhyillä pätkillä viherköynnöksestä tulee tiiviimpi ja pidemmillä rennompi sekä rönsyilevämpi. Ota pieni nippu vihreitä ja aloita rautalankapohjan toisesta päästä sitomaan nippu pohjaan kiinni ohuemmalla rautalangalla. Jatka nippujen sitomista niin kauan, että olet täyttänyt koko rautalankapohjan. Sidontatyyli on samankaltainen kuin kranssin sidonnassa.

Vinkki: Mittaa rautalankapohja valmiiksi sen pituiseksi, kuin haluat viherköynnöksestä tulevan. Tyylejä on useita, voit tehdä viherköynnöksestä lyhyen keskelle pöytää, hieman pidemmän joka ulottuu kattauksessa olevien lautasten vierelle tai pitkän ja rönsyilevän, joka tulee pöydän reunalta yli ja laskeutuu liinaa pitkin kauniisti.

Viherköynnös on kaunis joulun kattauksessa. eKukka.fi
Viherköynnös on kaunis joulun kattauksessa. eKukka.fi

Lue myös

Kattausvinkki jouluun – kukkiva pöytäkoriste

DIY eukalyptuskranssi

Kynttiläasetelma kuivamateriaaleista

Avainsanat: