Valitse sivu

Viherliljapuu on helppohoitoinen ja tyylikäs kesävihreä

Viherliljapuu lumoaa kesäisellä terassilla

Viherliljapuu (Cordyline australis) on upea, heinämäinen kesävihreä. Se on trooppinen ja erikoinen kasvi, jolla on miekkamaiset, jämäkät lehdet. Viherliljapuuta on saatavilla usean eri kokoisena – istuta pienempi viherliljapuu kesäkukkaistutukseen ja suurempi yksistään näyttävään ruukkuun.

Viherliljapuuta on saatavilla vihreänä sekä voimakkaan punaisena. Suosittu punainen lajike on nimeltään ’Red Star’. Punaista viherliljapuuta on kuultu sanottavan myös verililjapuuksi, kuitenkin verililjapuu (Cordyline fruticosa) on viherliljapuuta pienempi, hieman eri lehtimuodolla varustettu kasvi.

Suuri viherliljapuu on näyttävä yksistään ruukussa (Cordyline australis ’Green Star’). eKukka.fi

Viherliljapuun hoito-ohjeet

  • Sijoita aurinkoon tai puolivarjoon, lämpimään paikkaan
  • Sietää ajoittain paahdetta
  • Istuta vettä läpäisevään kasvualustaan
  • Kastele tasaisesti kasvukaudella
  • Lannoita kerran viikossa
  • Hyvä toipumaan hetkellisestä kuivahtamisesta

Siirrä viherliljapuu syksyn tullen viherliljapuu sisätiloihin ja hoida tavallisen viherkasvin tapaan. Mitä viileämpi sisäpaikka, sitä niukempi kastelu. Pohjareiällinen ruukku ja vettäläpäisevä kasvualusta on viherliljapuulle ihanteelliset – juuret mädäntyvät helposti, jos ne joutuvat seisomaan liiallisessa vedessä kauan. Vaihda uusi kasvualusta keväisin, suuremmille kasveille riittää kasvualustan vaihto joka toinen kevät.

Viherliljapuu ’Red Star’. eKukka.fi

Avainsanat: