Valitse sivu

Vinkkejä pihlajanmarjoilla koristeluun

Vinkit pihlajanmarjakoristeisiin – syksyn kauneimmat helmet löytyvät oman pihan pihlajasta

Pihlajat notkuvat nyt marjoista! Oletko askarrellut niistä jotain koristeita? Tässä olisi muutama vinkki mitä voit tehdä pihlajanmarjoista. Yleisesti pihlajanmarjat ovat suosittuja kukkasidonnassa, niitä käytetään kukkakimpuissa sekä kukkakoristeissa pienien helmien lailla. Pihlajanmarja on kestävä, se pysyy kauniina pitkään.


Koristeet pihlajanmarjoista – katso vinkit

Pihlajanmarjamansetit

Riivi marjatertuista marjoja irti ja pujottele niitä puolalankaan. Yritä tähdätä rautalanka marjan keskeltä läpi, näin marja pysyy varmasti kasassa sekä omalla paikallaan. Laita muutamia variksenmarjan oksia limittäin ja solmi ohuella puolalangalla muutamasta kohdasta kiinni. Kun mansetti on tarpeeksi pitkä, solmi puolalangalla yhteen. Pujota ensin variksenmarjamansetti kynttilän ympärille. Pyöräytä sitten pihlajanmarjaketjusta kaksinkertainen lenkki ja pujota se variksenmarjoista tehdyn mansetin päälle.

Luonnonmateriaaleista ja puolalangasta tehty kynttilämansetti on valmis! Voit sujauttaa mansetin sekaan myös pieniä kukkia. Toisessa kuvassa pihalajanmarjaketjun väleihin on laitettu ohdakkeita. Ethän jätä kynttilöitä vartioimatta!

Pihlajanmarjaketjuja voi käyttää monella eri tavalla. Pyöräytä mansetiksi kynttilän ympärille, asettele vapaasti marjaketju luikertelemaan syysjuhlien pöytäkoristeeksi tai asettele kukkakimpun tai kukka-asetelman päälle kevyesti kauniiksi yksityiskohdaksi.

Pihlajanmarjahelmet

Pihlajanmarjaketjut käyvät sellaisenaan myös helminauhana! Tämä helminauha sopii juhlatilaisuuksiin sekä erilaisiin kuvauksiin. Upea pihlajanmarjakoru on varma katseenvangitsija. Pihlajakoru on helppo ja nopea tehdä, tarvitset vain puolalankaa sekä pihlajanmarjoja. Pujottele marjat mahdollisimman keskeltä lankaan. Pidempi koru on helppo sujauttaa pään yli kaulaan, lyhyempään koruun voit tehdä helposti aukaistavan kiinnityslenkin.

Ledvalot ja pihlajanmarjat

Syksyn pimeneviä iltoja on ihana tunnelmoida erilaisilla kausivaloilla. Kieputa jalallisten lasien sisään sekaisin ledvaloketjua ja pihlajanmarjaterttuja. Laita muutamia kukkia vesisuppiloihin ja työnnä kukat suppiloineen pihlajanmarjojen keskelle. Näin helppo, pieni ja tunnelmallinen koriste on valmis! Syksyn tunnelmavaloilla piristät kaikenlaisia asetelmia.

Avainsanat: