Valitse sivu

Vuoden väri 2020 – klassinen sininen

Vuoden 2020 trendiväri on suomalaisille tuttu ja turvallinen – klassinen sininen saa näkyä sisustuksessa ja kukkavalinnassa

Pantone on valinnut vuoden 2020 trendiväriksi klassisen sinisen. Klassinen sininen on ajaton ja turvallinen väri – se luo kodin sisustukseen rauhaisaa ja eleganttia tunnelmaa. Meille suomalaisille siniset kukat tuovat mieleen itsenäisyyspäivän kukkakoristelut sekä arvokkaat ja isänmaalliset hautajaiskukat. Mielikuvaa hautajaiskukista kodin sisustuksessa on varmasti hankala lähteä kääntämään – tässä vuoden 2020 kukkahaaste! Kokeile, miltä näyttää klassisen siniset ritarinkannukset rennosti maljakossa olohuoneen pöydällä? Luonnostaan klassisen sinisiä leikkokukkia on vähän tarjolla, mutta esimerkiksi erilaisilla maljakoilla, tekstiileillä ja ruukuilla voi tuoda kotiisi tämän vuoden trendivärin. Klassinen sininen sopii kauniisti myös hääteemaan, sulhanen voi pukeutua klassisen siniseen pukuun sekä morsiuskimpusta voi löytyä jotain sinistä – kukkien, koristeiden tai koristenauhan muodossa.

Pantone on yhdysvaltalainen väri-instituutti, joka inspiroi meitä valitsemalla vuoden värin. Pantone luonnehtii klassisen sinistä väriä yksinkertaisen elegantiksi ja rauhoittavaksi. Luonnostaan sinisiä leikkokukkia ovat muun muassa ritarinkannus, ruiskaunokki, iiris, hortensia, anemone, tädyke (Veronica), sinisarja, triteleia, hyasintti ja helmililja.

Avainsanat: