Herkuttelu ja notkuva pöytä kuuluvat juhlapyhiin. Joulukimput eivät kelpaa popsittavaksi, mutta ne tarjoavat juhlakauden hurmaavinta silmänruokaa.
Mintun raikkautta, mausteiden täyteläisyyttä, karamellien makeutta… Joulu on täynnä makuelämyksiä.
Pystyvätkö kukat päihittämään makujen luoman joulutunnelman? Ota asiasta selvää ja kurkkaa alta kolme toinen toistaan herkullisempaa kimppuideaa!
Polkakarkki
Punainen ja valkoinen ovat joulun klassikkovärejä. Näiden kahden värin yhdistelmästä syntyy kukkakimppu, joka hurmaa raikkaudellaan ja sopii jokaiseen joulukotiin.
Tämän kimpun pääkukkana on käytetty ritarinkukan eli amarylliksen punavalkoista erikoislajiketta, jonka raidallisuus tuo mieleen makean minttuiset polkakarkit. Eukalyptus takaa sen, että kimppu myös tuoksuu raikkaalta.
Nougat
Ranskalainen nougat on makeaa ja tahmaista, mutta massaan sekoitetut pähkinät ja hedelmänpalat tuovat makukokemukseen lisää sävyä.
Nougat’n tarjoama elämys toistuu vaaleassa joulukimpussa; kun kimppuun sekoittelee myös luonnovalkoisia leikkokukkia, värimaailma ei ole tasaisen puhtaanvalkoinen vaan ihanan eläväinen.
Leinikin sesonki alkaa talvella, joten se sopii mainiosti joulukimppuihin.
Piparkakku
Murretut sävyt sopivat luonnonläheiseen kotiin. Kun murrettuja leikkokukkia käyttää joulun kukkakimpuissa, ne huokuvat piparkakkujen mausteisuutta. Tästä kimpusta voi melkein haistaa kanelin, pomeranssin ja uunissa rapeaksi paistuvat jouluherkut.
Kestävät neilikat ja kuivakukat takaavat sen, että kimppua voi ihastella vielä pyhien jälkeenkin.