Valitse sivu

Ristiäis- ja nimiäiskukat

Etusivu 9 Vinkit 9 Ristiäis- ja nimiäiskukat

Kukat kuuluvat pienokaisen ensimmäiseen tärkeään juhlaan. Millaiset kukat valitaan ristiäisiin tai nimiäisiin?

Ristiäisissä lapsi saa nimensä, ja hänet kastetaan seurakunnan jäseneksi. Nimiäisissä ei ole uskonnollisia tunnusmerkkejä ja lapsen nimi ilmoitetaan sukulaisille ja ystäville ilman kirkollista kastetta. Juhlakoristelut voivat olla kummassakin juhlassa hyvin vapaamuotoiset ja omannäköiset. 

Pienen ihmisen tärkeän päivän koristuksia kannattaa istahtaa hetkeksi suunnittelemaan. Millaiset kukat kannattaa valita kastepöytään? Voiko vauvalle tehdä seppeleen?

Tutustu ristiäisten ja nimiäisten tapakulttuuriin ja tilaa kukat verkosta!

Kastepöydän kukkakimppu ja kastemaljan kukkaseppele

Pieni pyöreä kimppu tai muutamasta kukasta loihdittu kapea ja korkea kimppu koristaa kauniisti kastepöytää. Kimpun lisäksi pöydälle asetellaan kastemalja, kynttilä ja liina.

Kastemaljaa kiertää yleensä sievä seppele. Malja asetetaan seppeleen sisälle.

Kukat tarjoilu- ja kahvipöytään

Juhlavan tarjoilupöydän viimeinen silaus syntyy kukka-asetelmasta tai näyttävästä kimpusta. Varsinkin nimiäisissä kannattaa panostaa tarjoilu- ja kahvipöytien kukitukseen.

Usein ristiäisiin ja nimiäisiin valitaan hempeitä pastellisävyjä, kuten vaaleanpunaista, vaaleansinistä tai vaaleankeltaista. 

Seppele nimensä saavalla pienokaiselle

Pienelle päätähdelle voi tilata suloisen kasteseppeleen. Kasteseppele tehdään mittojen mukaan materiaaleista, jotka ovat turvallisia pienokaiselle. Jos nimen saajalla on sisaruksia, heillekin voi tilata kauniit kukkapannat. Taitavat floristit auttavat mielellään kestävien kukkien valinnassa.