Valitse sivu

Ristiäiskukat

Etusivu 9 Vinkit 9 Ristiäiskukat

Millaiset kukat kastejuhlaan?

Kastejuhlan kukkakoristeet tuovat juhlatunnelman! Pienen ihmisen tärkeän päivän koristuksia kannattaa istahtaa hetkeksi suunnittelemaan. Listaa itsellesi ylös mahdolliset paikat, mihin erilaisia kukkakoristuksia voisi laittaa esille. Kastepöytä, kahvipöytä, lahjapöytä.. Jokaiselle pöydälle ei toki tarvitse kukkia laittaa, pienelläkin panostuksella saat juhlatunnelman kohdilleen! Taitavat floristit kannattaa tässä vaiheessa ottaa apuun, kerro toiveesi floristille ja kuuntele ammattilaisen neuvot sekä suositukset.

Kastejuhlan eli ristiäisten kukat

Kastepöydälle asetellaan valkea liina, kastemalja, raamattu, kynttilä, vauvan pään pyyhkimistä varten varattu liina sekä kukkia. Kastepöytä on yleensä pieni, joten kovin suurta kukkakoristusta siihen ei mahdu. Kukkakoristuksia on saatavilla erikokoisille budjeteille. Tässä listattuna muutama vaihtoehto.

Kastepöydän kukkakimppu

Pieni pyöreä kimppu tai muutamasta kukasta loihdittu kapea ja korkea kimppu koristaa kauniisti kastepöytää. Maljakoksi voit valita esimerkiksi perintömaljakon tai lempimaljakkosi. Useimmissa kukkakaupoissa on myös saatavilla maljakoita. Voit kysyä maljakoiden saatavuudesta samalla kun teet tilauksen kimpusta, niin saat juuri sopivan kokoisen kimpun maljakkoon!

Yksittäiset ristiäiskukat

Yksi kukka maljakossa on kaunis ja herkkä. Kaunis ruusu, iloinen gerbera, herkkä tuoksuherne.. Valinnanvaraa on paljon! Yksittäisen kukan kaveriksi voi laittaa esimerkiksi muutaman kevyen heinän tai oksan eukalyptusta. Jos unohdit tehdä kukkatilauksen kastejuhlaasi, vieraile rohkeasti lähimmässä kukkakaupassa ja käy kurkkaamassa leikkokukkavalikoima. Kukkakauppojen kukka-kylmiöistä voit ostaa leikkokukkia myös ilman tilausta.

Kukka-asetelma kastejuhlaan

Pieni kukka-asetelma on kestävä. Asetelma astioita löytyy myös kastejuhlan teeman mukaisina. Esimerkiksi posliiniset vauvan tossut tai sydämen muotoinen kori sopivat suloiseen juhlapäivään. Kun kukka-asetelmasta aika jättää, asetelma astia jää muistoksi kastejuhlasta. Siihen voi tulevaisuudessa tilata floristilta esimerkiksi kukka-asetelman syntymäpäiväjuhlille!

Kastemaljan seppele

Kastemaljaa kaunistaa seppele suosikki kukkasista. Seppele voidaan tehdä joko kukkasieni-pohjaan tai rautalankaan kiepsauttaen. Se voi olla puolikas tai kokonaan maljan kiertävä. Kysy kukkaseppeleistä enemmän taitavalta floristilta.

Kukat juhlapöytään

Juhlavan tarjoilupöydän viimeinen silaus syntyy kukka-asetelmasta tai näyttävästä kimpusta! Voit tilata floristilta kauniin kukkakoristeen haluamillasi kukilla. Jos itseltäsi ei löydy sopivaa astiaa tai maljakkoa asetelmalle tai kimpulle, kysy floristilta olisiko mahdollista kukkatilauksen myötä ottaa myös astia tai maljakko vuokralle. Useimmilla kukkakaupoilla on kauniit lasiastiat myös mahdollista vuokrata.

Kahvipöydän kukat

Vieraiden silmien iloksi kahvipöytiin voi tilata pienet ja kevyet kukka-asetelmat. Floristeilla on tarjota valmiita pieniä kukka-asetelma astioita, joihin voi asetella kukkasieneen mieleisensä kukat. Esimerkiksi muratilla saa pieneenkin kukka-asetelmaan hieman enemmän kokoa, muratti saa kiemurrella pöydällä kevyesti. Oletko ajatellut että voisit tehdä itse kukka-asetelmat? Helpot ja suloiset diy-kukka-asetelmat syntyvät esimerkiksi pilttipurkeista! Pese purkit ja ota etiketit pois. Koristele haluamallasi tavalla ja laita pöytiin esimerkiksi luonnosta löytyviä kauniita kukkasia yhdistettynä kukkakaupasta tilaamiisi leikkokukkiin.

Ristiäiskukat lapselle

Pienelle päätähdelle voi tilata floristilta suloisen kasteseppeleen. Kasteseppele eli kukkapanta tehdään mittojen mukaan materiaaleista jotka ovat turvallisia pienokaiselle. Valmista pääpantaa voi myös käyttää pohjana, johon kukat kiepsautetaan. Kasteseppele voi olla kokonaan ympäri kukitettu tai vaihtoehtoisesti vain puoliksi kukitettu. Jos nimen saajalla on sisaruksia, voi heillekin tilata kauniit kukkapannat. Taitavat floristit auttavat mielellään kestävien kukkien valinnassa.

Kukkien lisäkoristeet

Hellyyttävän suloiset tikkukoristeet toimivat kuin kirsikka kakun päällä! Saatavana on erilaisia tikkukoristeita aina nalleista haikaroihin ja erilaisiin teksteihin. Myös kauniit koristenauhasta pyöräytetyt rusetit tuovat kukka-asetelmiin ja kimppuihin toivottua juhlan tuntua. Kysy floristilta lisää saatavilla olevista tikkukoristeita.

Nimiäiskukat

Mitä eroa on ristiäisillä ja nimiäisillä? Ristiäisissä lapsi kastetaan seurakunnan jäseneksi ja hän saa samalla nimen. Nimiäisissä ei ole uskonnollisia tunnusmerkkejä ja lapsi saa nimensä ilman kirkollista kastetta. Juhlakoristelut voivat olla kummassakin juhlassa hyvin vapaamuotoiset ja omannäköiset. 

Jaa vinkki ystävillesi