Valitse sivu

Horoskooppikukat

Etusivu 9 Vinkit 9 Horoskooppikukat

Sitkeä kuin tuoksuherne, hillitty kuin tulppaani, herkkä kuin unikko mikä on sinun horoskooppikukkasi?

Tiesitkö, että jokaiselle tähtimerkille löytyy oma nimikkokukka? Tai oletko koskaan ajatellut, että tietyillä kukilla on jokin syvempi merkitys? Kukat ja horoskoopit ovat varsin mielenkiintoinen yhdistelmä.

Horoskooppikukat ovat hyvä lahjaidea erityisesti syntymäpäiväksi. Lähes kaikkia horoskooppikukkia on hyvin saatavilla horoskooppikuukausien aikoina.

Kauris 22.12. – 19.1.

Tulppaani 

Kauriin luonne muistuttaa hyvin paljon hillittyä ja hallittua tulppaania. Aurinko on Kauriin tähtimerkissä talvipäivänseisauksen aikoihin, ja myös tulppaanien satokausi alkaa ennen joulua. Perinteitä kunnioittava Kauris ilahtuu varmasti nipullisesta tulppaaneja.

Vesimies 20.1. – 19.2.

Neilikka 

Vesimies rakastaa olla erilainen. Siksi onkin hauskaa, että Vesimiehen horoskooppikukaksi on nimetty niin tavallinen ja tunnettu neilikka. Neilikka kuitenkin symboloi esimerkiksi oikullisuutta, joten yllättäen se sopiikin täydellisesti Vesimiehen boheemiin elämäntapaan.

Kalat 20.2. – 20.3.

Iiris/kurjenmiekka 

Kuten Kalatkin, myös iiris on pohjimmiltaan herkkä ja tunteikas. Luonnossa kurjenmiekat kasvavat vesistöjen lähellä, ja ne ovat harvoja leikkokukkia, joita on saatavilla myös sinisenä. Kurjenmiekoista on kerrottu paljon kansantarinoita ja satuja, eikä Kalatkaan aina muista, mikä on todellisuutta ja mikä mielikuvitusta.

Oinas 21.3. – 19.4.

Tuoksuherne 

Pastellisävyinen, herkkä ja kaunis tuoksuherne pehmentää Oinaan jääräpäistä luonnetta. Oinaan luonteenpiirteisiin luetaan myös voimakkuus ja sitkeys, ja myös tuoksuherne on sitkeä kasvamaan. Vaikka sen ulkonäkö onkin hentoinen ja herkkä, se köynnöstää peräänantamattomasti kohti korkeuksia. Oinas kyllästyy herkästi, mutta kuka voisi kyllästyä tuoksuherneen huumaavaan ja hajuvesimäiseen tuoksuun?

Härkä 20.4. – 20.5.

Pioni 

Mukavuudenhaluinen Härkä viihtyy kotona ja vihaa muutoksia. Kotipuutarhojen tuttu ja rakastettu pioni sopii siis Härän horoskooppikukaksi kuin nenä päähän. Pionit symboloivat muun muassa onnekkuutta ja arvokkuutta. Itsepäinen Härkä etsii onnellisuutta itselleen tutuista asioista: kodista, levosta ja johdonmukaisuudesta. 

Kaksoset 21.5. – 20.6.

Orvokki 

Kaksoset ovat hauskoja, lapsekkaita ja flirttailevia. Heillä on ilmeikkäät kasvot, niin kuin sievillä pikku orvokeilla. Orvokit mukautuvat kevään vaihteleviin olosuhteisiin, ja ne voivat olla kevätistutuksen päätähtiä tai seinäruusuja. Samoin Kaksoset muuntautuvat taitavasti erilaisten sosiaalisten tilanteiden mukaan.

Rapu 21.6. – 22.7.

Unikko 

Unikon silkinohuet lehdet ovat kuin siveltimellä värjättyjä, ja ne kuvastavat täydellisesti Ravun herkkyyttä ja tunteikkuutta. Leikkounikot myydään nupullisina, ja ne aukeavat hitaasti. Joskus niitä pitää hieman rohkaista avaamalla terälehtiä varovasti. Myös ujo Rapu käpertyy herkästi kuoreensa.

Leijona 23.7. – 22.8.

Auringonkukka

Leijona loistaa yhtä itsevarmasti ja lämpimästi kuin auringonkukka. Elokuinen pelto täynnä auringonkukkia on vangitseva ja henkeäsalpaava näky, ja myös Leijona haluaa olla luonnollisesti kaiken keskipisteenä ja ihailun kohteena. Leijonan hallitseva planeetta on tietysti aurinko.

Neitsyt 23.8. – 22.9.

Lilja 

Neitsyet tavoittelevat täydellisyyttä. He rakastavat järjestystä ja sääntöjä. Monien tapojen ja perinteiden lilja kuvastaa täydellisesti Neitsyttä. Liljat symboloivat puhtautta ja muodollisuutta – ja mikä kukka olisikaan yhtä täydellinen kuin upea, puhtaanvalkoinen lilja.

Vaaka 23.9. – 23.10.

Päivänkakkara 

Sekä Vaaka että päivänkakkara nauttivat viimeisistä loppusyksyn auringonsäteistä. Vaaka inhoaa yksinoloa ja konflikteja, ja hän hakee jatkuvasti ympäristöönsä tasapainoa. Päivänkakkarat houkutellevat runsaasti perhosia, mehiläisiä ja muita pölyttäjiä, joten ne eivät ole koskaan yksin. Herkän Vaa’an tunnemaailma on myrskyisä – rakastaako vai eikö rakasta?

Skorpioni 24.10. – 22.11.

Krysanteemi

Krysanteemi symboloi kuolemaa, eikä Skorpionikaan kaihda synkkiä aiheita. Mystinen Skorpioni on karismaattinen, mutta hän ei silti päästä ihmisiä herkästi lähelleen. Kovasta ulkokuoresta huolimatta Skorpioni on lojaali kuten krysanteemi, joka kestää kukkakimpussa viimeiseen saakka.

Jousimies 23.11. – 21.12.

Hyasintti 

Hyasintit symboloivat leikkisyyttä ja varomattomuutta. Ne ovat siis täydellisiä kukkia määrätietoiselle ja uhkarohkealle Jousimiehelle. Jousimies on levoton, ja hänellä on kyltymätön tiedonjano. Hyasintti kasvaa vähäisestäkin vesitipasta, ja pienestä koostaan huolimatta se täyttää päättäväisesti koko huoneen suloisella tuoksullaan.