Valitse sivu

Mikä on sinun horoskooppi­kukka?

Etusivu 9 Vinkit 9 Horoskooppikukat

Kukkien kieli ja horoskooppikukat

Löydä oma horoskooppikukkasi! Tiesitkö, että jokaiselle horoskoopille löytyy oma nimikkokukka. Kukissa on luonnetta, joten ne sopivat hyvin kuvastamaan horoskooppimerkkejä.

Oletko koskaan ajatellut sitä, että tietyillä kukilla on jokin syvempi merkitys? Kukat ja horoskoopi on tässä suhteessa varsin mielenkiintoinen yhdistelmä, vaikkapa päivänsankarin juhlapöytää koristamaan.

Horoskooppikukat ovat hyvä lahjaidea, mikäli haluat yllättää lahjan saajan erityisellä tavalla. Lähes kaikkia horoskooppikukkia on hyvin saatavilla horoskooppikuukausien aikoina.

Kauris 22.12. – 19.1.

Tulppaani – Tulipa

Suomen suosituin leikkokukka! Tulppaanikausi alkaa marraskuussa ja kestää kevääseen saakka. Tyylikäs ulkomuoto symboloi myös iloisuutta ja kauneutta. Tulppaanien värikirjo on todella kattava, saatavana on niin yksivärisiä kuin monivärisiäkin tulppaaneja. Maljakossa tulppaanit viihtyvät viileässä vedessä ja valoisassa paikassa. Jos haluat istuttaa horoskooppikukkasi puutarhaasi, valitse puolivarjoinen paikka ja istuta kukkasipulit syys-lokakuussa. Kauriiden luonne muistuttaa hyvin paljon tulppaania…hillitty ja hallittu!

Vesimies 20.1.-19.2.

Neilikka – Dianthus

Neilikka (Dianthus) tarkoittaa latinaksi Jumalten kukkaa! Kestävää ja helppohoitoista neilikkaa löytyy useissa eri väreissä. Neilikka myönnetään helposti vanhan ajan kukaksi, mutta uusien värivaihtoehtojen myötä neilikasta on tullut yksi trendikkäimmistä kukista. Leikkokukkana sen kestävyys maljakossa voi olla jopa kolme viikkoa! Neilikka on myös suosittu kesäkukka ja se viihtyy auringossa. Neilikka sopii niin arkeen kuin juhlaankin.

Kalat 20.2.-20.3.

Iiris/Kurjenmiekka – Iris

Upea ja tyylikäs iiris eli kurjenmiekka on näyttävä ilmestys maljakossa! Se on yksi harvoista leikkokukista, jota saa sinisen sävyisenä. Iiris kuuluu perinneperennoihin, kukinta-aika on kesäkuussa. Vaikka kukinta ei kestäkään kauaa, iiriksen miekkamaiset lehdet koristavat penkkiä pitkälle syksyyn. Iiriksen kukat houkuttelevat tuoksullaan puutarhaasi mehiläisiä. Istuta tämä kaunis kukka puutarhaasi, niin niiden kukinta-aikaan voit napsaista muutaman kukkavarren myös maljakkoon. Kuten kalojen luonne, iiris on pohjimmiltaan herkkä ja tunteikas.

Oinas 21.3.-19.4.

Tuoksuherne – Lathyrus odoratus

Pastellisävyinen, herkkä, kaunis…tuoksuherne on täydellinen kesäkimppuihin! Aurinkoisen paikan köynnöskasvi kestää hyvin myös maljakossa. Kylvöajasta riippuen, ensimmäiset tuoksuherneet kukkivat heinäkuusta alkaen. Se tykkää leikkaamisesta, joten voit hyvin leikata itsellesi kauniit maljakkokukat. Oinaan luonteenpiirteisiin kuuluvat voimakkuus ja sitkeys, myös tuoksuherne on sitkeä kaveri vaikka ulkonäkö onkin hentoinen ja herkkä.

Härkä 20.4.-20.5.

Kielo – Convallaria majalis

Tämä valkoinen kaunotar on Suomen kansalliskukka! Herkkä ja tyylikäs, mutta maljakkokestävyys on vain muutamia päiviä. Voit istuttaa horoskooppikukkasi puutarhaasi ja se ihastuttaa tuoksullaan alkukesällä. Tämä monivuotinen kaunokainen kasvaa monenlaisissa kasvuympäristöissä. Huomioitava on, että kasvi on myrkyllinen.

Kaksoset 21.5.-20.6.

Orvokki – Viola

Kevään kestosuosikki! Orvokki on keväällä ja alkukesällä ensimmäisiä ulos istutettavia ruukkukukkia, jotka kestävät kylmiä öitä. Orvokkien monipuolisesta väriskaalasta löytyy varmasti suosikki jokaiselle. Orvokkeja harvemmin käytetään leikkokukkana hennon varren takia. Kakkujen koristeluun, salaatin päälle tai vaikka kesäisen juoman koristeeksi orvokit sopivat erinomaisesti!

Rapu 21.6.-22.7.

Unikko – Papaver

Silkkimäiset unikon kukat ovat puutarhan väripilkkuja! Hentovartinen kaunotar rakastaa aurinkoista paikkaa. Unikon siemenkodat ovat koristeellisia ja sen vuoksi suosittuja kukkasidonnassa. Ravut ovat luovia ja taiteellisia, joten ei ole ihme että tämä maalauksellinen kukka on heidän horoskooppikukkansa. Unikon luonnollinen väri on kuin siveltimellä värjätty. Jos haluat kerätä näitä kaunokaisia maljakkoon, tee se silloin kun ne ovat vielä hiukan nupullaan, jotta ne kestävät maljakossa pidempään.

Leijona 23.7.-22.8.

Ruusu – Rosa

Klassinen kaunotar ruusu sopii niin arkeen kuin juhlaankin! Hyvin hoidettuna ruusu kestää maljakossa parista kolmeen viikkoon, maljakkovesi saa olla lämmintä. Ruusuja löytyy useassa eri värissä, suosituin väri kautta aikojen on punainen. Ruusun varsi on vahva ja piikikäs, se tuo turvaa varren päässä olevalle kaunottarelle. Ruusu on todella yleinen leikkokukka niin häissä kuin hautajaisissakin. Se mielletään myös romanttisimmaksi kukaksi, jonka eri värit symboloivat ja viestittävät tiettyjä asioita kukkien saajalle. Leijona on synnynnäinen johtaja, kuten myös ruusu joka hallitsee kukkakimpussa.

Neitsyt 23.8.-22.9.

Lilja – Lilium

Klassinen ja tyylikäs! Liljoja on saatavilla eri väreissä. Yleisin käytetty lilja on valkolilja, joka on omassa yksinkertaisuudessaan todella kaunis ja hillitty. Lilja mielletään helposti hautajaiskukaksi, koska sillä on voimakas uskonnollinen symboliikka. Liljoista kuitenkin saa myös näyttävän hääkimpun. Liljoja voi kasvattaa myös omassa puutarhassa! Neitsyt on vaatimattoman kaunis niin sisältä kuin ulkoakin, kuten lilja.

Vaaka 23.9.-23.10.

Päivänkakkara – Leucanthemum vulgare

Pirteä päivänkakkara ilostuttaa puutarhassa! Tämä perenna kukkii läpi kesän ja houkuttelee perhosia. Aurinkoa rakastava päivänkakkara on erittäin kestävä. Rentoihin ja rönsyileviin kesäkimppuihin päivänkakkara on ihan omiaan! Vaaka sekä päivänkakkara osaavat nauttia elämästä. Päivänkakkara paistattelee iloisesti auringossa, eikä sitä juurikaan tarvitse kastella koska se ei siedä liikaa märkyyttä. Tämä siis on loistava kukka ihmiselle joka on horoskoopiltaan vaaka.

Skorpioni 24.10.-22.11.

Krysanteemi – Chrysanthemum

Krysanteemi on kukka joka sopii joka tilaisuuteen! Sitä löytyy eri värisenä ja kokoisena. Krysanteemia löydät myös ruukkukukkana, jota on saatavilla ympäri vuoden. Se on helppohoitoinen ruukussa, kunhan huolehdit ettei multa pääse kokonaan kuivumaan. Leikkokukkana krysanteemi on todella kestävä! Skorpionin lailla krysanteemikin on todella lojaali, voit olla varma että se kestää kimpussa viimeiseen saakka.

Jousimies 23.11.-21.12.

Hyasintti – Hyacinthus

Huumaavan tuoksun omaava hyasintti kruunaa talven ajan juhlapöydän! Se on kestävä sipulikasvi, jota kastellaan niukasti. Hyasintti on viime vuosina yleistynyt myös leikkokukkana. Sen kukat ovat joko yksinkertaisia tai kerrannaisia. Vahvan ja itsenäisen jousimiehen juhlapöytään sopii vahva ja itsenäinen hyasintti!

Jaa vinkki ystävillesi