Valitse sivu

Hääkukat

Etusivu 9 Vinkit 9 Hääkukat

Vinkit hääkukkien valintaan

Hääkukat tekevät ihanan juhlatunnelman, ja kukitettu juhlapaikka saa vieraatkin tuntemaan olonsa tervetulleeksi. Hääjuhlan kukka-asioita kannattaa miettiä tarkoin. Sinä valitset millaisia kukkia juhlassasi käyteään.

 

Morsiuskimppu eli morsiamen koriste

Kaikkein tärkein hääjuhlan koristeista on morsiamen koriste. Sitä sanotaan morsiamen koristeeksi, sillä se voi olla muutakin kuin perinteisen kimpun muotoinen. Se voi olla kädessä kannettava kukitettu pallo, jota kannetaan pitsinauhasta. Se voi olla käteen laitettava näyttävä kukkakoru tai vaikkapa kukkakassi. Kimppu voi olla pallonmuotoinen, pisaranmallinen, viuhkan muotoon sidottu, valtikkamallinen – melkein mitä tahansa.

Morsiamen korun tyyli

Morsiuskimpun tyyliin vaikuttaa morsiamen ja hääjuhlan tyyli, lempikukat ja toivevärit. Kimpun tai korun täytyy olla yhteensopiva hääpuvun kanssa. Voit ottaa mukaan kuvan hääpuvustasi, kun menet kukkakauppaan suunnittelemaan morsiuskimppua. Näin floristi osaa kertoa millainen kimppu sopii pukusi kanssa yhteen. Liikkeellä kannattaa olla hyvissä ajoin; kukkakaupan kesäviikonloppujen varauskalenterit alkavat täyttyä pikkuhiljaa jo kevättalvella.

Morsiuskimpun kukat

Varmista floristilta leikkokukkien saatavuus; joitakin leikkokukkia saa vain tiettynä ajanjaksona. Esimerkiksi suositun pionin paras satokausi on huhtikuun lopulta heinäkuuhun. Kruunuvuokkoa ja jaloleinikkiä taas on parhaiten saatavilla talvella ja keväällä. Hääkukat on hyvä suunnitella ajoissa, jotta voit varautua ikäviin yllätyksiin.

Hiuskukat

Hiuksiin voidaan laittaa yksittäisiä kukkia, kukkapanta, kukkaseppele tai kukkakoru. Hiuskukat suunnitellaan yhteensopivaksi kampauksen ja morsiuskimpun kanssa.

Hääseurueen rannekukat

Kaasoille valitaan nykyään paljon rannekukkia, mutta mikään ei estä valitsemasta niitä myös hääseurueen muille tärkeille henkilöille. Rannekukat voidaan tehdä esimerkiksi silkkinauhaan tai ohuen metallilangasta rakennetun pohjan päälle. Rannekukissa käytetään yleensä morsiuskimpun värimaailmaa tai samoja kukkia.  

Hääseurueen vieheet eli rintakukat

Hääjuhlan yleisimmät vieheiden käyttäjät ovat sulhanen ja bestman. Sulhasen vieheestä tehdään hieman näyttävämpi kuin mahdollisista muiden vieraiden rintakukista. Vieheisiin valitaan samoja kukkia kuin morsiuskimppuun. Rintakukkia voidaan tehdä myös morsiamen ja sulhasen vanhemmille.

Hääjuhlan pöytäkoristeet

Pöytäkoristeita on yhtä paljon kuin on hääparejakin. Juhlat suunnitellaan ja rakennetaan usein jonkin teeman ympärille. Teemana voi olla väri, jokin tietty kukka tai tyyli. Pöytiin voi laittaa asetelmia, kimppuja, viherköynnöksen tai yksittäisiä kukkia pikkupulloissa. Asetelmista ja kimpuista tehdään matalia, jotta ne eivät häiritse vieraiden katsekontaktia pöydän yli. 

Noutopöydän kukat

Hääjuhlan noutopöytä ansaitsee oman katseenvangitsijan. Asetelmassa voidaan käyttää esimerkiksi korkeaa jalallista astiaa, joka nostaa kukka-asetelman tarjottavien yläpuolelle. Näin asetelma ei vie tilaa pöytätasosta. Floristi osaa ehdottaa erilaisia vaihtoehtoja noutopöydän kukkakoristeeksi, jos perinteinen kukka-asetelma ei tunnu omaan tyyliin sopivalta.

Millaisia koristeita kirkkoon?

Kirkossa morsiusparin molemmin puolin voi olla kukkapylväät, jotka kuljetetaan vihkimisen jälkeen koristamaan juhlapaikkaa. Ne voidaan sijoittaa juhlapaikalla hääparin pöydän molemmin puolin tai johonkin muuhun keskeiseen paikkaan. Jos haluat kirkon koristelun vähäeleisesti, silloin alttarin kaiteelle voi tehdä pienet kukkaköynnökset. Nämä tulevat kauniisti esiin alttarilla hääparista otetuissa kuvissa. Jos taas tahdot runsasta kukkakoristelua, kirkon penkkien päätyyn tehdyt kukka-asetelmat voivat olla sinun juttusi.

Hääjuhlan muut kukkakoristeet

Hääjuhlassa kukilla voidaan koristella monta muutakin paikkaa tai asiaa. Nykyisin häissä voi olla esimerkiksi karkkipuffetti tai donitsiseinä. Ne kun koristellaan yhteensopivilla kukkasilla, herkkutarjoilut näyttää entistä kutsuvammalta.

Menukehyksen koristelu kukkasin tai vihrein, hääauton kukkakoriste, hääparin pöydän koristelu, vieraskirjapöydän koristelu, juhlapaikan sisääntulon koristelu, kukista tehty sormustyyny… Suunnittele koristelut yhdessä floristin kanssa!

Hääkukkien tilaaminen verkosta

Hääkukkien tilaaminen onnistuu helposti myös verkkokaupasta. Monessa ekukka.fi verkkokaupassa on tarjolla valmiita malleja morsiuskimpuista. Jos löydät sopivan, tilaaminen on helppoa: valitse vain sopiva verkkokauppa ekukka.fi-hakupalvelusta ja tilaa kukat. Jos et löytänyt sopivaa mallia, voit olla hääkukka-asioissa tarkemmin yhteydessä kukkakauppaan ja sen jälkeen tehdä tilauksen verkkokaupasta.

Jaa vinkki ystävillesi