Valitse sivu

Hääkukat

Etusivu 9 Vinkit 9 Hääkukat

Hääkukkien valinta on osa tärkeän elämänmuutoksen valmistelua. Millaisia kukkia häihin valitaan ja mihin kaikkeen pitää varautua? 

Kukat ovat oleellinen osa häiden viettoa. Ne somistavat sekä hääparin pukuja että juhlatilaa. Huolella suunniteltu kokonaisuus on ikimuistoinen näky.

Kukituksen teemana voi olla esimerkiksi hääparin mieltymykset tai vuodenaika. Sinä valitset, millaisia kukkia juhlassasi käytetään.

Liikkeellä kannattaa olla hyvissä ajoin, sillä suosittujen kesäviikonloppujen varauskalenterit alkavat täyttyä pikkuhiljaa jo kevättalvella.

 

Morsiuskimppu eli hääkimppu

Morsiuskimppua suunnitellessa otetaan huomioon morsiamen mieltymykset, puku ja budjetti.

Kimpun tulee sointua pukuun kauniisti. Se ei saa olla liian iso tai liian pieni, eikä sen värimaailma saa riidellä puvun kanssa. Voit ottaa kuvan puvustasi ja näyttää sen floristille, kun suunnittelette häiden kukitusta.

Budjetti vaikuttaa kimpun kokoon ja kukkien valintaan.

Morsiuskimpusta voidaan tehdä myös pienempi, heittokimpuksi kutsuttu versio, jonka morsian heittää naimattomille naisille.

 

Morsiamen koru

Omin varsin sidotun morsiuskimpun muoto voi olla esimerkiksi pyöreä, ovaali tai pisaranmallinen. Morsiuskimpun tilalta käytettävä morsiamen koru antaa floristille vapaammat kädet – korun muoto voi olla lähes mitä tahansa! Morsiamen koru sopii erityisesti persoonalliselle ja kokeilunhaluiselle henkilölle. Keskustele vaihtoehdoista floristin kanssa.

 

Muista kukkien sesongit!

Varmista floristilta leikkokukkien saatavuus, sillä joitakin kukkia saa vain tiettyinä vuodenaikoina. Esimerkiksi suositun pionin paras satokausi on huhtikuun lopulta heinäkuuhun. Kruunuvuokkoa ja jaloleinikkiä taas on parhaiten saatavilla talvella ja keväällä. Hääkukat on hyvä suunnitella ajoissa, jotta voit varautua ikäviin yllätyksiin.

Hääjuhlan kukitus

Hääjuhlan koristeita on yhtä paljon kuin on hääparejakin. Juhlat suunnitellaan ja rakennetaan usein jonkin teeman ympärille. Teemana voi olla esimerkiksi väri, tietty kukka tai vuodenaika. Pöytiin voi laittaa asetelmia, kimppuja, viherköynnöksen tai yksittäisiä kukkia pikkupulloissa. Asetelmista ja kimpuista tehdään matalia, jotta ne eivät häiritse vieraiden katsekontaktia pöydän yli. 

Juhlat voidaan koristella myös muilla tavoin: kukitettavia kohteita voivat olla esimerkiksi vihkikaari, menukehys, sisääntulo tai jopa hääauto.

Unohtuiko vielä jotain?

Morsiuskimppu ja hääjuhlan koristeet varastavat yleensä huomion, mutta häihin voidaan toteuttaa monenlaista kukitusta. 

Viehe eli rintakukka koristaa yleensä sulhasen pukua, mutta niitä voivat käyttää myös esimerkiksi hääparin vanhemmat. Tavallisesti vieheet tehdään samoista kukista kuin morsiuskimppu.

Hiuskukat tai kukkaseppele voivat somistaa morsiamen tai vaikkapa morsiusneitojen hiuksia.

 Rannekukat valitaan yleensä kaasoille.