Valitse sivu

Yleisemmin käytetyt hääkukat

Etusivu 9 Vinkit 9 Hääkukat

Hääjuhlan kukkakoristeet

Hääkukat tekevät ihanan juhlatunnelman ja kukitettu juhlapaikka saa vieraatkin tuntemaan olonsa tervetulleeksi. Hääjuhlan kukka – asioita kannattaa istua hetkeksi miettimään. Sinä valitset mitä juhlassasi kukitetaan. Tässä muutamia vinkkejä millaisia kukkakoristeita voit valita hääjuhlaan.

Morsiuskimppu eli morsiamen koriste

Kaikkein tärkein hääjuhlan koristeista on morsiamen koriste. Sitä sanotaan morsiamen koristeeksi, koska se voi olla muutakin kuin perinteisen kimpun muotoinen. Se voi olla kädessä kannettava kukitettu pallo, jota kannetaan pitsinauhasta. Se voi olla käteen laitettava näyttävä kukkakoru tai vaikkapa kukkakassi. Kimppu voi olla pallonmuotoinen, pisaranmallinen, viuhkan muotoon sidottu, valtikkamallinen. Se voi olla melkein mitä vaan.

Morsiuskimpun tyyli

Morsiuskimpun tyyliin vaikuttaa muutama asia, kuten morsiamen ja hääjuhlan tyyli, lempikukat, toivevärit. Kimpun täytyy olla yhteensopiva hääpuvun kanssa. Voit ottaa kuvan hääpuvustasi, kun menet kukkakauppaan suunnittelemaan morsiuskimppua. Näin floristi osaa kertoa millainen kimppu sopii pukusi kanssa yhteen. Kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä. Esimerkiksi kukkakaupan kesäviikonloppujen varauskalenterit alkavat täyttyä pikkuhiljaa jo kevättalvella.

Morsiuskimpun kukat

Jos olet ajatellut jo tiettyjä kukkia kimppuasi varten, floristi voi varmistaa saako kyseisiä kukkia häidesi aikaan. Joitakin leikkokukkia saa vain tiettynä ajanjaksona. Esimerkiksi suositun pionin paras satoaika on huhtikuun lopulta heinäkuuhun. Anemonea ja jaloleinikkiä taas on parhaiten saatavilla talvella ja keväällä. On hyvä suunnitella ajoissa hääkukkia, jotta voidaan etsiä ja valita vastaavia kukkia huonosti saatavien tilalle.

Morsiuskimpun muoto

Nykyisin suosittuja ovat villit, vapaat ja kukkaniittymäiset kimput. Toki perinteisemmät tiiviit pyöreät ja pisaranmalliset kimput ovat yhä suosittuja, mutta niiden rinnalle on tullut kukkaniittymäiset kimput. Trendinä on hersyvät, villit ja elämäniloiset kimput, jotka ovat muodoltaan hyvin vapaamuotoisia.

Hiuskukat

Hiuksiin voidaan laittaa yksittäisiä kukkia, kukkapanta, kukkaseppele tai kukkakoru. Hiuskukat suunnitellaan yhteensopivaksi kampauksen ja morsiuskimpun kanssa.

Hääseurueen rannekukat

Kaasoille valitaan nykyään paljon rannekukkia. Mikään ei estä valitsemasta niitä myös hääseurueen muille tärkeille henkilöille. Rannekukat voidaan tehdä esimerkiksi silkkinauhaan tai ohuen metallilangasta rakennetun pohjan päälle. Rannekukissa käytetään yleensä morsiuskimpun värimaailmaa tai samoja kukkalajikkeita.  

Hääseurueen vieheet eli rintakukat

Hääjuhlan yleisimmät vieheiden käyttäjät ovat sulhanen ja bestman. Sulhasen vieheestä tehdään hieman näyttävämpi kuin muille tulevista rintakukista. Vieheisiin valitaan jotain samaa kukkaa kuin morsiuskimpussa. Rintakukkia voidaan tehdä myös morsiamen ja sulhasen vanhemmille.

Hääjuhlan pöytäkoristeet

Pöytäkoristeita on niin paljon kuin on hääparejakin. Juhlat suunnitellaan ja rakennetaan jonkin teeman ympärille. Se voi olla väri, kukka tai tyyli esimerkiksi. Pöytiin voi laittaa asetelmia, kimppuja tai yksittäisiä kukkia pikkupulloissa muiden koristeiden kanssa. Asetelmista ja kimpuista tehdään matalia, jotta ne eivät häiritse vieraiden katsekontaktia pöydän yli. Pöytäkeskustelu häiriintyy,  mikäli toista osapuolta ei näe kunnolla.

 

Yksi vaihtoehto on valita erilaisista leikkovihreistä tehty viherköynnös kulkemaan pöydän keskelle. Suosittuja vihreitä tällaisiin köynnöksiin ovat erilaiset kestävät eukalyptukset. Niitä voidaan yhdistellä muihin kestäviin vihreisiin. Köynnöksen lomaan voi laittaa kynttilöitä ja vaikkapa pikkupulloihin kukkia.

Noutopöydän kukat

Hääjuhlan noutopöytä ansaitsee oman katseenvangitsijan. Siinä voidaan käyttää korkeaa jalallista astiaa, joka nostaa kukka – asetelman tarjottavien yläpuolelle. Näin asetelma ei vie tilaa pöytätasosta. Floristi osaa ehdottaa erilaisia vaihtoehtoja noutopöydän kukkakoristeeksi, jos perinteinen kukka – asetelma ei tunnu omaan tyyliin sopivalta.

Millaisia koristeita kirkkoon?

Kirkossa morsiusparin molemmin puolin voi olla kukkapylväät, jotka kuljetetaan vihkimisen jälkeen koristamaan juhlapaikkaa. Ne voidaan sijoittaa juhlapaikalla hääparin pöydän molemmin puolin tai johonkin muuhun keskeiseen paikkaan. Jos haluat kirkon koristelun vähäeleisesti, silloin alttarin kaiteelle voi tehdä pienet kukkaköynnökset. Nämä tulevat kauniisti esiin alttarilla hääparista otetuissa kuvissa. Jos taas tahdot runsasta kukkakoristelua, kirkon penkkien päätyyn tehdyt kukka – asetelmat ovat sinun juttusi.

Hääjuhlan muut kukkakoristeet

Hääjuhlassa kukilla voidaan koristella monta muutakin paikkaa tai asiaa. Nykyisin häissä voi olla esimerkiksi karkkipuffetti tai donitsiseinä. Ne kun koristellaan yhteensopivilla kukkasilla, herkkutarjoilut näyttää entistä kutsuvammalta.

 

Menu – kehyksen koristelu kukkasin tai vihrein, hääauton kukkakoriste, hääparin pöydän koristelu, vieraskirjapöydän koristelu, juhlapaikan sisääntulon koristelu, kukista tehty sormustyyny.. Valitse ja suunnittele koristelut yhdessä floristin kanssa.

Hääkukkien tilaaminen verkosta

Hääkukkien tilaaminen onnistuu helposti myös verkkokaupasta. Monessa ekukka.fi verkkokaupassa on tarjolla valmiita malleja morsiuskimpuista. Jos löydät sopivan, tilaaminen on helppoa. Valitse vain sopiva verkkokauppa ekukka.fi hakupalvelusta ja tilaa kukat. Jos et löytänyt sopivaa mallia, voit olla hääkukka – asioissa tarkemmin yhteydessä kukkakauppaan ja sen jälkeen tehdä tilauksen verkkokaupasta.

Jaa vinkki ystävillesi