Valitse sivu

eKukka-kauppias esittelyssä: Foto-Nisula ja Teuvan Kukka

Tanja Nisula-Koiviston valokuvaamo Foto-Nisula on ollut suvun omistuksessa jo huimat 110 vuotta. Muutama vuosi sitten liiketoiminta sai yllättäen lisämaustetta kukkien myynnistä.

Tanja oli tilaamassa kukkia paikallisesti kukkakaupasta, kun sai tietää, että kyseisen kukkakaupan ovet aiottiin sulkea lopullisesti. Tanja mietti, laski, arvioi ja opiskeli pari kuukautta. “Käytin runsaasti erilaisia asiantuntijapalveluita”, hän kertoo. “Sitten päätin perustaa kukkakaupan ettei paikkakuntamme jää tyhjän päälle.”

Teuvan Kukka perustettiin keväällä 2019. Tanja on aina ollut innokas kotipuutarhuri, joten kukkakaupan perustaminen ei ollut täysin hyppy tuntemattomaan – Tanjan puutarha on jopa esitelty alan lehdissä ja kirjoissa!

Myös valokuvaamosta on ollut yllättävää hyötyä. “Olen kuvannut erilaisia tapahtumia yli 30 vuotta. Olen nähnyt tapahtumat ja juhlat myös järjestelijän ja toimijan näkökulmasta. Tästä on suurta apua, kun luodaan hyvää kukkapalvelua”, Tanja kertoo.

Kukkakauppa-alan yrittäjän työ on monipuolista: kukkasidonnan lisäksi Tanja huolehtii tilauksista, myynnistä, markkinoinnista, asiakaspalvelusta ja siitä, että kaikki osaset loksahtavat paikoilleen oikealla ajalla ja oikeassa paikassa. Teuvan Kukan tiimiin kuuluu lisäksi hänen aviomiehensä, joka auttaa kukkien kuljetuksissa. Alihankkija toimii Anitta, joka tekee floristin töitä. 

Tanja on yrittäjä neljännessä polvessa, ja asiakaspalvelu on hänelle erityisen tärkeää. “Asiakkaan tarpeisiin vastaaminen, kuunteleminen ja toiveiden ylittäminen on päämääränä. En halua tehdä oman maun mukaan, vaan sen mukaan mitä asiakas haluaa. Juhlien ja hautajaisten järjestelyssä haluan olla näkymätön mutta merkittävä apu.”

Pienellä paikkakunnalla myös luotetaan asiakkaisiin: Teuvan-Kukan itsepalvelumyymälä palvelee joka päivä aamusta iltaan.

Palautetta pidetään Teuvan Kukassa tärkeänä. Sanallisen palautteen lisäksi tiimiä on ilahdutettu korteilla, leivonnaisilla ja makeisilla. Hauskat kortit on ripustettu muistoksi työhuoneen seinälle. “Mutta tärkeintä on painaa mieleen asiakkaiden palaute siitä, mitä voidaan vielä parantaa”, Tanja toteaa. “Olen tosi kiitollinen, jos vinkkien perusteella voin kehittää työtäni.”

Koska valokuvaamon historia on pitkä, Teuvan Kukan asiakassuhteet voivat olla sukupolvien pituisia. “Timattihääparille tehdään vanhan hääkuvan mallin mukainen kimppu juhlakuvaukseen, ja

tiedän suvun jolle keltaisilla ruusuilla on suuri merkitys”, Tanja kertoo. “Tajuan kenelle laitetaan metsähenkeä kukka-asetelmiin ja ymmärrän kenelle sinivalkoiset värit ovat mieleen.”

Tanjan vinkki kuluttajille on pakkausmateriaalin säästäminen: “Kukkakimpun voi kuljettaa kevyesti ja kätevästi paperikassissa. Lämpiminä vuodenaikoina ei ole tarve paljolle paperille ja paperikassikin suojaa tarpeeksi, jos viedään kukkaset lämpimällä autolla talvellakin. Paperikassia voi käyttää myöhemmin uudelleen!” Teuvan Kukassa pyritään aidosti vähentämään hävikkiä kompostoimalla ja minimoimalla muovin käyttöä.

Kukkalähetys Teuvaan tai sen lähiseuduille? Valitse kukat Teuvan Kukan ihanasta valikoimasta, kortti ja haluamasi toimitustapa. Kukat ja kortti ovat täydellinen paketti lähimmäisesi ilahduttamiseen ja muistamiseen.