Valitse sivu

Trendivihreä ihastuttaa myös ruukussa – eukalyptus sopii sekä sisälle että ulos

Leikkovihreänä tunnettua eukalyptusta on saatavilla myös viherkasvina. Näillä ohjeilla onnistut hoitamaan ja talvettamaan sen oikein.

Ei ihme, että eukalyptus on saavuttanut suosiotaan myös ruukkukasvina – kukapa ei innostuisi eukalyptuksen raikkaasta tuoksusta! Lehtien hopeanharmaa sävy tuo kaivattua värivaihtelua viherkasvikokoelmaan tai terassikukkien sekaan.

Lue alta hoito-ohjeet, joiden avulla pääset alkuun eukalyptuksen kasvattamisessa!

Eukalyptus ruukussa
Anna eukalyptukselle kasvurauha. Sillä on vahva juuristo, joten se kannattaa istuttaa tarpeeksi suureen ruukkuun. eKukka.fi

Ruukkueukalyptuksen hoito-ohjeet

Kasvupaikka
Eukalyptus viihtyy valoisalla ja lämpimällä kasvupaikalla. Jos kasvatat eukalyptusta sisällä, se voi tarvita talvella lisävaloa. Jos lisävaloa ei ole saatavilla, siirrä ruukku viileään mutta valoisaan paikkaan. Eukalyptus on ainavihanta, eikä lehtien kuulu varista tai kellastua talvella.

Kasvualusta
Eukalyptuksen kasvualustan tulisi olla hapan. Istuta se suoraan tarpeeksi suureen ruukkuun, sillä juuristo kasvaa vahvaksi, eikä eukalyptus pidä turhista siirtelyistä tai uudelleenisututuksesta.

Kastelu ja lannoitus
Eukalyptus on nopea kasvamaan ja se saattaakin kasvaa kesässä parimetriseksi. Kastele eukalyptusta kerralla runsaasti ja anna sen jälkeen kasvualustan kuivahtaa. Jos kasvi on päässyt kuivumaan liikaa, se näkyy lehtien käpristymisenä. Lannoita kasvukaudella muutaman viikon välein.

Eukalyptus terassilla tai viherkasvina
Vinkki: eukalyptus on nopea kasvamaan, joten sitä voi leikata leikkovihreäksi loppukesän kimppuihin. eKukka.fi

Avainsanat: