Valitse sivu

Hyasintti – Jousimiehen horoskooppikukka

Joulun perinnekukka

Hyasintti (Hyacinthus orientalis) on yksi tunnetuimmista joulun perinnekasveista. Tiesitkö, että hyasintti on myös jousimiehen horoskooppikukka. Hyasintti on kestävä ja monikäyttöinen joulukukka, joka tuo oman jouluisen tunnelmansa huumaavalla tuoksullaan. Hyasintti on kukka, jota toiset rakastavat ja toiset karttavat – suurin syy lienee tuoksussa, koska kasvin erittämät eteeriset öljyt voivat aiheuttaa allergisia reaktioita. Vaaleakukkaiset hyasintit tuoksuvat kaikkein voimakkaimmin. Hyasintti on kotoisin Turkin ja Syyrian alueilta.

Jos haluat tietää mikä sinun horoskooppikukkasi on, kurkkaa täältä: horoskooppikukat 

Hyasintin hoito – ohjeet

Kastele hyasinttia vain vähän kerrallaan, jotta varsi ei veny liikaa. Jos kaikesta huolimatta varsi pääsee venähtämään, voit tukea hyasintin kukintoa kukkakepillä tai pihalta löytyvällä pienellä koristeellisella oksalla. Kukkakepin voi tuikata huoletta sipulista läpi. Tai voit leikata hyasintin maljakkoon leikkokukaksi. Laita leikkohyasintti kylmään, niukkaan veteen.

Nuppuinen hyasintti avautuu täyteen kukkaan noin viikossa. Mitä lämpimämmässä hyasintti on, sitä nopeampaa kukinto avautuu. Kukinta kestää pidempään, jos siirrät hyasintin yöksi viileään paikkaan.

Täydessä kukassa olevan hyasintin voi viedä vaikka joulukuussa haudalle, kun on jo pakkasta. Hyasintti säilyy hyvännäköisenä niin kauan kunnes ilma lauhtuu ja menee plussan puolelle. Tämä on myös hyvä vinkki hyasintille allergisille. Laita auennut hyasintti pakkasella parvekkeellesi ruukkuun, esimerkiksi havujen kanssa.

Avainsanat: