Valitse sivu

Iiris – Kalojen horoskooppikukka

Mikä muu kukka sopisikaan haavemaailmassa eläville Kaloille yhtä hyvin kuin lukuisia tarinoita inspiroinut iiris?

Iiris eli kurjenmiekka on monien tarinoiden ja kansanperinteiden kukka. Se on saanut nimensä kreikkalaiselta sateenkaaren jumalattarelta. Jumalatar kulki sateenkaarta pitkin taivaasta maahan ja välitti viestejä jumalilta ihmisille. Egyptiläiset ottivat inspiraatiota kreikkalaisesta mytologiasta ja käyttivät iiristä vahvistamaan yhteyttään taivaaseen. Iiriksillä koristeltiin temppeleitä ja palatseja. Kroatialaiset ovat puolestaan uskoneet iiristen kasvavan siellä, mihin salama on iskenyt.

KALOJEN TÄHTIMERKKI
Syntymäaika: 20. helmikuuta – 20. maaliskuuta
Elementti:
 Vesi
Hallitseva planeetta: Neptunus
Kukka: Iiris/kurjenmiekka
Viikonpäivä: Torstai

Iiris, kurjenmiekka

Kalat kulkevat pää pilvissä, eivätkä aina muista mikä on totta ja mikä mielikuvituksen tuotosta. He ovat romanttisia, tunteikkaita ja herkkiä, samoin kuten sievästi kukkiva iiris. Kalojen luonteenpiirteiksi luetaan myös idealistisuus, optimistisuus ja sympaattisuus.

Iiriksen suomalaisempi nimi, kurjenmiekka, on aavistuksen tavanomaisempi. Iirikset kasvavat usein vesistöjen lähellä, eli siellä missä kurjet ruokailevat ja kalat polskivat. Niiden kärkeen kapenevat lehdet muistuttavat muodoltaan miekkaa.

Leikkokukkana käytetty hollanninkurjenmiekka on monille tuttu hautajaisista. Ne sopivat kuitenkin loistavasti myös arkisimpiin kukkakimppuihin ja -asetelmiin. Kalajoen kukkakimppuun kannattaa laittaa iiristen lisäksi muita vesistöjen lähellä eläviä kukkia, kuten lootuksen kukkapohjia.

Avainsanat: