Valitse sivu

Kotimainen harsokukka on todellinen keskikesän silmänruoka

Ihanaa harsokukkaa on saatavilla myös kotimaisena!

Kotimaiset ja lähellä viljellyt leikkokukat ovat alkaneet kiinnostaa ekologisempana vaihtoehtona muualla tuotettujen leikkojen rinnalla. Suomen pitkän talven ja viljelyn sesonkiluontoisuuden vuoksi niitä on kuitenkin saatavilla vain harvoin.

kotimainen harsokukka

Veljeksen Larssonin harsokukka

Yksi kotimaisena saatavilla olevista leikkokukista on Veljeksen Larssonin puutarhalla viljeltävä harsokukka (Gypsophila), josta on jo tullut käsite floristien keskuudessa. Puhtaanvalkoiset ja muhkeat kukat yhdistettynä tanakkaan varteen ovat osoitus laadukkaasta, kotimaisesta työstä.

kotimainen harsokukka

Englanniksi harsokukkaa kutsutaan nimellä “Baby’s Breath”, ja sen on tulkittu symboloivan muun muassa puhtautta ja viattomuutta.  

Harsokukka kukkii runsaslukuisesti suloisin, pallomaisin kukin, ja kasvutapansa vuoksi se on omiaan tuomaan ilmavuutta erilaisiin sidontatöihin. Se on suosittu etenkin morsiussidonnassa, mutta monikäyttöisyytensä ansiosta se sopii myös esimerkiksi kastejuhliin, pääseppeleisiin ja jopa kuivakukaksi. Harsokukka onkin kaikista täytekukista käytetyin, eikä sen suosio näytä hiipumisen merkkejä.  

Kotimaista harsokukkaa ja muita lähellä viljeltyjä leikkokukkia on saatavilla lähinnä kesäisin – nappaa siis omasi ennen kuin ne loppuvat!

Avainsanat: