Valitse sivu

Kuivakukkien suosio jatkuu – tutustu uutuuksiin!

Kuivakukkavalikoima täydentyy jatkuvasti raikkailla uutuuksilla

Kuivakukat ovat edelleen tämän hetken suosituimpia kukkatrendejä. Erilaiset kuivatut heinät ovat tuttuja sisustuselementtejä, värjätyt ja valkaistut kukat ovat tehneet valikoimasta jännittävämmän ja kuivakukkia sekoitetaan rohkeasti yhteen myös tuoreiden leikkokukkien kanssa. Kuivakukissa puhuttelee ekologisuus: niitä ei tarvitse heittää pois.

Suosion myötä valikoima täydentyy jatkuvasti raikkailla uutuuksilla – tutustu niistä muutamiin!

Botoa, kuivakukka

Botao

Botao on kuivakukista suloisin. Sen nappimainen kukinto on kestävä, eikä se varise edes kovakouraisessa käsittelyssä. Luonnolliselta väriltään kukinnot ovat valkoisia, mutta niitä on saatavilla myös värjättynä. Botao sopii kauniisti lisukkeeksi kimppuihin, asetelmiin ja kransseihin.

Ihmeköynnös, kuivakukka

Ihmeköynnös

Ihmeköynnös on monille tuttu etelänmatkoilta. Sitä kasvatetaan Välimeren maissa talojen ja muurien seinustoilla, mutta nykyisin sitä on saatavilla myös kuivakukkana. Sen paperinohuet suojuslehdet valkaistaan tai värjätään pehmeillä sävyillä. Yksi ihmeköynnöksen oksa on arvokas, mutta onneksi kuivakukat säilyvät kauniina lähes ikuisesti.

Marcela, kuivakukka

Marcela

Marcelan kukat ovat luomavan herkkiä. Ne muistuttavat hieman päivänkakkaraa, mutta ovat huomattavasti pienempiä ja hennompia. Ohuita varsia voi olla vaikea erotella toisistaan, joten marcelaa kannattaa käyttää niputettuna. Kuivatun marcelan luonnollinen väri on kermanvaalea, mutta sitä on saatavilla myös valkaistuna ja värjättynä.

Roseepippuri, kuivakukka

Roseepippuri

Roseepippuri tunnetaan myös nimellä ruusupippuri, ja maustehyllyjen lisäksi sitä löytyy yllättäen myös kukkakaupoista. Sen marjat ovat pieniä ja punaisia, ja ne kasvavat muhkeissa tertuissa. Marjoja käytetään maustamaan esimerkiksi jälkiruokia, ja ne ovat maultaan mietoja ja makeahkoja. Kuivakukkana myydyt roseepippurit eivät kuitenkaan sovellu ravinnoksi, vaan niistä pystyy sitomaan esimerkiksi eläväisen kranssin.

Avainsanat: