Valitse sivu

Leikkojoulutähti hurmaa joulun kukkakimpussa

Tiesitkö, että joulutähteä on saatavilla myös leikkokukkana? Myös ruukussa kasvavan joulutähden oksan voi napata maljakkoon – lue ohjeet!

Vaikka joulutähti onkin nykyisin tunnetumpi ruukkukukkana, sitä viljeltiin alun perin yksinomaan leikkokukaksi. Kasvihuoneessa joulutähden kasvua säädellään niin, että se pysyy tiiviinä ja tuuheana pikkupensaana – luonnossa se kasvattaa pitkiä ja paljaita oksia, jotka asettuvat paremmin myös maljakkoon.

leikkojoulutähti

Martin Tarhan kotimainen leikkojoulutähti ’Valentino Red’ hurmaa tänä jouluna kaikki kukkien ystävät. Se sopii täydellisesti hieman korkeampaan kimppuun tai asetelmaan. Tätä kerrottukukkaista lajiketta on saatavilla rajoitettu määrä – kysy lisää kukkakauppiaaltasi ja varmista leikkojoulutähtien saatavuus!

Joulutähden leikkaaminen leikkokukaksi

Myös ruukussa kasvavasta joulutähdestä voi leikata leikkokukan maljakkoon.

Tee näin: Käytä suojakäsineitä joulutähteä käsiteltäessä. Leikkaa joulutähdestä yksi oksa mahdollisimman juuresta, jotta varsi jää riittävän pitkäksi. Poista alimmat lehdet. Tässä vaiheessa joulutähdestä alkaa vuotamaan maitiasnestettä, joka voi olla ärsyttää ihoa. Lehtien poistamisen jälkeen kasta joulutähden varsin ensin kuumaan veteen ja sen jälkeen kylmään veteen. Näin saat maitiasnesteen vuotamisen tyrehtymään. Leikkaa sitten tuore imupinta joulutähden varteen. Laita leikkojoulutähti kädenlämpöiseen maljakkoveteen ja sijoita vedottomaan paikkaan.

Avainsanat: