Valitse sivu

Leikkojoulutähti hurmaa joulun kukkakimpussa

Joulutähteä on saatavilla myös leikkokukkana

Martin Tarhan upea leikkojoulutähti ’Valentino Red’ hurmaa tänä jouluna kaikki kukkien ystävät. Se sopii täydellisesti hieman korkeampaan kimppuun tai asetelmaan. Leikkojoulutähti tuo joulun kukkasidontaan juhlallisuutta ja ylellisyyttä. Tätä kerrottukukkaista lajiketta on saatavilla rajoitettu määrä – kysy lisää kukkakauppiaaltasi ja varmista leikkojoulutähtien saatavuus!

leikkojoulutähti

Joulutähti leikkokukaksi

Tiesitkö, että myös ruukussa kasvavasta joulutähdestä voit leikata leikkokukan maljakkoon?

Tee näin: Käytä suojakäsineitä joulutähteä käsiteltäessä. Leikkaa joulutähdestä yksi oksa mahdollisimman juuresta, jotta varsi jää riittävän pitkäksi. Poista alimmat lehdet. Tässä vaiheessa joulutähdestä alkaa vuotamaan maitiasnestettä, joka voi olla ärsyttää ihoa. Lehtien poistamisen jälkeen kasta joulutähden varsin ensin kuumaan veteen ja sen jälkeen kylmään veteen. Näin saat maitiasnesteen vuotamisen tyrehtymään. Leikkaa sitten tuore imupinta joulutähden varteen. Laita leikkojoulutähti kädenlämpöiseen maljakkoveteen ja sijoita vedottomaan paikkaan.

Leikkona joulutähti sopii kivasti joulun juhlapöydän koristeeksi. Asettele tähtiä eri korkuisiin maljakkoihin ja luo näyttävä koristelu pöydän keskelle. Tähtien kaveriksi sopivat tietenkin ihanat tuikut ja joulupallot, kävyt ja muut luonnon aarteet.

Avainsanat: