Valitse sivu

Leinikkikimput sopivat alkuvuoden juhliin – eri väreissä ne viestivät erilaisista tunteista

Jaloleinikki on alkuvuoden sesonkikukka, joka somistaa kukkakimppuja ystävänpäivänä, naistenpäivänä ja arkena. Tiedätkö, mitä leinikkikimpun värit kertovat saajalleen?

Vaikka jaloleinikin sesonki alkaa jo jouluna, sen kauneudesta saadaan nauttia kevääseen asti. Pitkän sesongin ansiosta jaloleinikit ilahduttavat vielä alkuvuoden juhlissakin. Pastellisävyt tuntuvat sitä raikkaammilta mitä lähemmäksi kevättä mennään, mutta myös syvän punaiset leinikit kuiskivat vastaanottajalle omanlaistaan viestiä – joko tiedät, mitä kukkien värit kertovat?

Vaaleanpunainen leinikkikimppu

Vaaleanpunainen leinikkikimppu

Vaaleanpunainen kertoo saajalleen ihailusta. Se on myös leikkisä, viaton ja onnellinen väri, joten vaaleanpunainen leinikkikimppu sopii niin ystävälle kuin ihastuksellekin. Vaaleanpunainen imartelee leinikkiä erityisen kauniisti, sillä hempeässä sävyssä sen terälehdet näyttävät tyynymäisen pehmeiltä.

Keltainen leinikkikimppu

Keltainen leinikkikimppu

Keltainen on kukkamaailman pirtein väri ja takuuvarma kevääntuoja. Keltaiset kukat viestivät ennen kaikkea ystävyyttä, mutta niihin liitetään myös iloon, positiivisuuteen ja onneen liittyviä mielikuvia. Leinikkikimppu keltaisen sävyissä on siis mitä parhain valinta ystävänpäiväkimpuksi.

Punainen leinikkikimppu

Punainen leinikkikimppu

Varsinkin punaiset ruusut mielletään syvän ja intohimoisen rakkauden kukaksi. Voimakkaan punainen leinikki ei kuitenkaan kalpene ruusulle romanttisuudessa. Punainen voi symboloida myös vahvuutta, rohkeutta ja kunnioitusta. Koska punaisiin kukkiin liitetään vahvoja tunteita, ne sopivat parhaiten lahjaksi pitkäaikaiselle kumppanille.

Avainsanat: