Valitse sivu

Lilja – Neitsyen horoskooppikukka

Lilja on täydellisyyttä tavoittelevan Neitsyen horoskooppikukka. Perinteinen, puhtaanvalkoinen valkolilja on täydellinen valinta Neitsyelle, mutta se saa kilpailijan tuoksuvasta idänliljasta.

Neitsyt rakastaa järjestystä ja sääntöjä. Hän etsii pikkutarkkaa täydellisyyttä jokaiselta elämän osa-alueelta ja huolehtii tunnollisesti sekä kodistaan että ulkonäöstään.

Lilja symboloi puhtautta ja muodollisuutta – ja mikä kukka olisikaan yhtä täydellinen kuin upea, puhtaanvalkoinen lilja.

NEITSYEN TÄHTIMERKKI
Syntymäaika: 23. elokuuta – 22. syyskuuta
Elementti: Maa
Hallitseva planeetta: Merkurius
Kukka: Lilja
Viikonpäivä: Keskiviikko

Lilja, neitsyen horoskooppikukka

Monien tapojen ja perinteiden lilja kuvastaa täydellisesti Neitsyttä. Kristityille lilja on symboloinut neitsyt Marian puhtautta, mutta se on merkinnyt avioliittoa edeltävää siveyttä myös monissa muissa kulttuureissa kautta historian.

Valkolilja on tänä päivänä arvokas ja muodollinen hautajaiskukka, mutta sen käyttäminen myös muissa tilaisuuksissa on yleistymässä. Voimakkaista tuoksuista pitävä Neitsyt ihastuu varmasti röyhelöreunaiseen ja tuoksuvaan idänliljaan. Liljat tuovat ylellisyyden tuntua myös puutarhaan.

Neitsyt saattaa olla epävarma omasta epätäydellisyydestään. Ainut asia, mikä voisi tehdä liljoista epätäydellisen, on niiden heteistä variseva siitepöly. Tarkka Neitsyt tietenkin nyppii heteet pois, ennen kuin ne ehtivät sotkea terälehtiä.

Lilja, neitsyen horoskooppi

Neitsyellä on silmää yksityiskohdille. Hänelle sopii graafinen ja linjakas kukkakimppu, jossa liljat yhdistetään esimerkiksi kalloihin tai muihin tyylikkäisiin leikkokukkiin. Yllätä Neitsyt kukkalahjalla hänen onnenpäivänään keskiviikkona – Neitsyt ilahtuu varmasti muodollisesta yllätyksestä.

Avainsanat: