Valitse sivu

Perunanarsissi kukkii nimeään kauniimmin – näillä hoitovinkeillä saat sen loistamaan pidempään

Älä anna nimen hämätä – perunanarsissi on kevään suloisimpia kukkijoita.

Perunanarsissi on trendikäs vaihtoehto perinteiselle pääsiäisenkeltaiselle narsissille. Valitettavasti se ei ole vielä saavuttanut ansaitsemaansa huomiota, mikä kenties johtuu sen harhaanjohtavasta ja omituisesta nimestä. Englanniksi perunanarsissia kutsutaan nimellä “Bridal crown” eli morsiuskruunu.

Perunanarsissi
Perunanarsissin terälehdet ovat tavallisen narsissin terälehtiä pyöreämpiä. Sen tuoksu vetää vertoja hyasintin tuoksulle. eKukka.fi

Perunanarsissin kukat ovat sieviä ja kerrottuja. Väriltään ne ovat kermanvaaleita, mutta kukan keskustasta löytyy voimakkaampaa sävyä. Useampi nuppu yhdessä kukkavarressa takaa pitkäkestoisen kukinnan.

Kukat tuoksuvat voimakkaalta ja makealta. Jos pidät hyasinteista, pidät varmasti myös perunanarsissista!

Perunanarsissi
Narsissit kukkivat pidempään viileässä. Sisälläkin ne voi asettaa esimerkiksi viileälle ikkunalaudalle. eKukka.fi

Perunanarsissin hoito-ohjeet

  • Kastele perunanarsissia muiden sipulikukkien tavoin niukasti. Sipuli sisältää kaikki narsissin tarvitsemat ravinteet, joten lannoittamisen voi unohtaa.

  • Perunanarsissi viihtyy viileässä kasvupaikassa, esimerkiksi lasitetulla parvekkeella. Huoneenlämmössä perunanarsissi avaa nuppunsa nopeasti, jolloin kukinta-aika lyhenee. Jos kuitenkin päätät kasvattaa perunanarsissia sisällä, voit siirtää se yöksi jääkaappiin.
  • Leikkaa kukkavanat kukinnan päätyttyä, mutta anna lehtien kuihtua itsestään. Kun maa on sula, voit istuttaa sipulit puutarhaasi noin 10-15 sentin syvyyteen. Maan tulisi olla hyvin vettä läpäisevää, sillä seisova vesi mädättää sipulit. Sipulit voidaan myös säilöä pimeässä ja istuttaa maahan vasta syksyllä.

Avainsanat: