Valitse sivu

Aurinkoisen paikan kesäkukat

Etusivu 9 Piha & Puutarha 9 Aurinkoisen paikan kukat

Kesäkukat aurinkoon

Aurinkoisen paikan kesäkukat kukkivat runsaasti ja näyttävästi. Istuta kesäkukat ruukkuihin, parvekelaatikoihin tai amppeleihin luomaan kesäistä tunnelmaa sekä tuomaan viihtyisyyttä omalle pihalle, terassille tai parvekkeelle. Istuta kukat yksittäin tai ryhmiin, sekoittele ja yhdistele rohkeasti erilaisia kukkia.

Nappaa tästä aurinkoisen paikan kesäkukkavinkit talteen ja loihdi ihastuttava oleskelupaikka, jossa viihdyt koko kesän!

Petunia

Petunia (Petunia)  on yksi suosituimpia kesäkukkia. Petunia sopii niin ruukkuun, parvekelaatikkoon kuin amppeliinkin, värivaihtoehtoja on useita. Kukkii runsaasti koko kesän! Petunioita löytyy useita eri lajikkeita, suurikukkaisesta pienikukkaiseen sekä kerrottukukkaiseen. Parhaiten petuniat menestyvät aurinkoisella paikalla, mutta puolivarjoinen paikka sopii niille myös hyvin. Sijoita suojaan sateelta sekä kovalta tuulelta. Petuniat kestävät paahdetta hyvin. Kasvualusta saa olla runsasravinteinen ja ilmava, lannoitetaan säännöllisesti. Kastele tasaisesti, älä anna mullan kuivua kokonaan. Poista kuihtuneet kukat kukkapohjuksineen, jotta petunia jaksaa kukkia runsaasti.

Samettikukka

Samettikukka eli samettiruusu (Tagetes) on perinteinen ja helppohoitoinen kesäkukka. Kestävä kukka sietää paahdetta! Kukat tuoksuvat voimakkaasti. Samettikukasta on saatavilla useita eri lajikkeita. Tunnusomainen väritys on auringonkeltainen tai -oranssi, mutta saatavilla on myös mm. limenvihreä sekä kermanvalkoinen lajike. Kukat voivat olla yksinkertaisia, puolikerrottuja tai kerrannaisia.  Sameetikukka sopii hyvin ruukkuun sekä parvekelaatikkoon. Samettikukat viihtyvät aurinkoisella sekä lämpimällä paikalla, ihanteellinen kasvualusta on ilmava ja ravinteikas. Kastellaan ja lannoitetaan säännöllisesti. Poista kuihtuneet kukat.

Orvokki

Orvokit (Viola) viihtyvät aurinkoisella sekä puolivarjoisalla paikalla! Kevään ensimmäiset kesäkukat, jotka eivät kylmistä illoista ja öistä hätkähdä. Kastele ja lannoita orvokkia säännöllisesti – vältä kuitenkin jatkuvaa märkyyttä, orvokit sietävät ennemmin kuivuutta kuin liian märkää kasvualustaa. Muista poistaa kuihtuneet kukat, jotta orvokki jaksaa kukkia. Orvokit sopivat hyvin ruukkuun, parvekelaatikkoon sekä amppeliin. Värivaihtoehtoja on useita!

Kanarianmarketta

Kanarianmarketta eli tuttavallisemmin marketta (Argyranthemum frutescens) kukkii päivänkakkaramaisin kukkasin! Värivaihtoehtoina löytyy valkoisen lisäksi myös vaaleanpunainen, punainen sekä keltainen. Marketta kukkii kesäkukista pisimpään, mikäli sitä hoitaa oikein. Sijoita aurinkoiselle tai puolivarjoisalle paikalle. Ihanteellinen kasvualusta on runsasravinteinen. Kastele ja lannoita säännöllisesti – mitä paahteisempi paikka sitä enemmän vettä. Muista nyppiä kuihtuneet kukat.

Kosmoskukka

Kosmoskukka (Cosmos) kasvaa korkeaksi ja näyttäväksi! Kaunis kesäkukka joka viihtyy aurinkoisella paikalla – kestää myös paahdetta. Kosmoskukka ihastuttaa valkoisen, vaaleanpunaisen sekä punaisen värisillä kukillaan. Sopii ruukkuun sekä kukkapenkkiin. Kastele kosmoskukkaa säännöllisesti ja lannoita noin kerran viikossa. Vanhoja kukkia ei välttämättä tarvitse nyppiä, sillä ne jäävät uusien kukkien alle.

Kanna

Kanna (Canna) on yksi komeimpia kesäkukkia. Reheväkasvuinen ja näyttävä kasvutapa, lajikkeesta riippuen korkeutta se kasvaa 50-120cm. Perinteinen kirkkaanpunainen kukinto on suosittu, mutta kannaa on saatavilla myös keltaisen, oranssin, vaaleanpunaisen sekä kirjavan eri sävyissä. Viihtyy parhaiten aurinkoisella ja lämpimällä paikalla. Istuta kanna suureen ruukkuun tai kukkapenkkiin – runsasravinteiseen multaan. Kastele ja lannoita säännöllisesti!

Maljaköynnös

Maljaköynnös (Mandevilla) on kauniskukkainen kesäkukka, joka sopii terasille sekä parvekkeelle! Maljaköynnöksen kasvutapa on köynnösmäinen, se kiipeää sen viereen asetettua tukea vasten. Kukkii alkukesästä syksyyn saakka. Kukka on trumpettimainen ja värivaihtoehtoina löydät valkoisen sekä punaisen eri sävyt. Viihtyy myös huonekasvina. Aurinkoisen sekä puolivarjoisen paikan kasvi – ei pidä kuitenkaan kovin paahteisesta paikasta. Kastele runsaasti ja lannoita säännöllisesti.

Pelargoni

Pelargoni (Pelargonium) on perinteinen kesäkukka, joka ihastuttaa erivärisillä kukinnoillaan. Kukinto voi olla yksinkertainen tai kerrottu. Istuta pelargoni ruukkuun, parvekelaatikkoon tai amppeliin lämpimälle ja aurinkoiselle paikalle. Muista kastella sekä lannoittaa säännöllisesti – kestää toisinaan myös kuivuutta. Ihanteellisissa olosuhteissa ja oikein hoidettuna kukkii runsaasti koko kesän. Pelargoni viihtyy runsasravinteisessa ja ilmavassa kasvualustassa. Poista kuihtuneet kukat sekä lehdet jotta pelargoni jaksaa kukkia runsaasti.