Valitse sivu

Pioni, joka vaihtaa väriä auringonlaskun tapaan

Moni yllättyy maljakossa haalistuneesta pionista, mutta nopea muutos ei johdu hoitovirheestä – upeat pionilajikkeet ’Coral Charm’ ja ‘Coral Sunset’ vaihtavat väriä ikääntyessään!

Väriä vaihtava kukka kuulostaa melkein epätodelliselta. Pionilajikkeet ‘Coral Charm’ ja ‘Coral Sunset’ kuitenkin haalistuvat ja vaihtavat väriä ikääntyessään. Väri vaihtuu voimakkaan vaaleanpunaisen tai korallin kautta pastelliseen persikkaiseen ja lopulta kermanvaaleaan – aivan kuin auringonlasku.

Leikkopionien sesonki kestää toukokuusta heinäkuuhun. Väriä vaihtava pioni on mieleenpainuva lahja, ja hajuherkkien onneksi ne eivät tuoksu juuri miltään. Kysele eri pionilajikkeita lähimmältä kukkakauppiaaltasi.

Miten ‘Coral Charm’ ja ‘Coral Sunset’ eroavat toisistaan?

‘Coral Charm’ ja ‘Coral Sunset’ ovat kaksi hyvin samankaltaista lajiketta, ja niitä voi olla vaikea erottaa toisistaan. Niillä on kuitenkin muutama pieni eroavaisuus.

  • ‘Coral Charm’ -lajikkeen sävyä kuvataan koralliseksi ja aprikoosimaiseksi. Kukka on muodoltaan suurempi ja pyöreämpi. Terälehdet kääntyvät kukan keskustaa kohti.
  • ‘Coral Sunset’ on aluksi sävyltään vaaleanpunaisempi. Kukka avautuu lautasmaiseksi, jolloin keltaiset heteet ja emit tulevat paremmin näkyviin.

Miten leikkopionia hoidetaan?

Pionit ovat kiitollisia leikkokukkia. Kun hoidat niitä oikein, ne jaksavat ilahduttaa sinua viikosta pariin.

  • Poista kaikki veden alle jäävät lehdet.
  • Leikkaa veitsellä viistot imupinnat kukkien varsiin.
  • Laita kukat haaleaan maljakkoveteen. Vaihda vesi parin päivän välein ja leikkaa samalla uudet imupinnat.
  • Sijoita maljakko lämpimään paikkaan, jotta nuput jaksavat avautua.
  • Voit myös käyttää leikkokukille tarkoitettua kukkavirkistettä, joka pitää veden bakteerikannan alhaisempana.

Avainsanat: