Valitse sivu

Kuivakukat tuovat kimppuihin syksyisen tuulahduksen – näin huolehdit kuivakukkakimpusta

Syksyn trendikkäin kukkakimppu syntyy tunnelmallisista kuivakukista – ja mikä parasta, kuivakukkien hoitaminen on lastenleikkiä!

Kuivakukkakimput sopivat täydellisesti syksyyn. Kuivattujen kukkien, palmunlehtien ja heinien väri on usein luonnostaan hehkuvan kullanruskea, ja lisäsävyä sidontatöihin saa käyttämällä värjättyä materiaalia tai tuoreita leikkoja. Kokonaan kuivakukista rakennettu kimppu on lähes ikuinen – se on siis täydellinen valinta kestäväksi sisustuselementiksi tai sentimentaalisen morsiamen kimpuksi!

Syksyisen kuivakukkakimpun sitoi Vuoden 2020 nuori floristi Mervi Juurikka

Näin pidät huolta kuivakukkakimpusta

Kuivakukkakimppujen parhaimpiin puoliin lukeutuvat niiden kestävyys ja helppohoitoisuus. Jos kimpussa on käytetty sekä tuoreita että kuivattuja kukkia, kuivakukat kannattaa säilyttää ja erotella kimpusta kun tuoreet kukat nuutuvat.

Kuivakukat eivät tarvitse vettä, kukkavirkisteitä tai imupintojen leikkuuta. Pölylle ja auringonvalolle ne eivät kuitenkaan ole immuuneja. Voimakas auringonpaiste voi haalistaa erityisesti värjättyjä kukkia, joten kuivakukkakimppu kannattaa sijoitta sisemmälle huonetta. Pölykerroksen voi pyyhkiä varovasti pois.

Jos kimpussa on käytetty varisevia ja pölyäviä heiniä, niiden taltuttamiseen riittää kevyt suihkaus hiuslakkaa.

Tunnistatko kimpun kuivakukat? Ilmava norsunheinä ja värjätty jänönhäntä tuovat kimppuun pehmeyttä. Vaaleanpunainen serruria on suosittu morsiuskimpuissa, ja vaikka se on sidottu kimppuun tuoreeltaan, se kuivuu kauniisti.

Avainsanat: