Valitse sivu

Syksyinen kuivakukkakimppu

Syksyn trendikkäin kukkakimppu syntyy tunnelmallisista kuivakukista

Kuivakukkakimput sopivat täydellisesti syksyyn. Kuivattujen kukkien, palmunlehtien ja heinien väri on usein luonnostaan hehkuvan kullanruskea, ja lisäsävyä sidontatöihin saa käyttämällä värjättyä materiaalia tai tuoreita leikkoja.

Kuivakukkakimppujen hyviin puoliin lukeutuvat myös kestävyys ja helppohoitoisuus. Kun tuoreet leikot nuutuvat, kuivakukat kannattaa erotella kimpusta ja asetella maljakkoon sisustuselementiksi.

‘Syksyinen kuivakukkakimppu’ -kimpun sitoi Vuoden 2020 nuori floristi Mervi Juurikka

Tämän syksyisen kuivakukkakimpun sitoi Vuoden 2020 nuori floristi Mervi Juurikka. Kimpussa on käytetty muun muassa kuivattuja palmunlehtiä ja ilmavaa norsunheinää (Miscanthus). Syvempää sävyä kimppuun tuovat lootuksen kukkapohjat (Nelumbo) sekä värjätyt saniaiset ja jänönhännät (Lagurus). Serruria (Serruria florida) on sidottu kimppuun tuoreeltaan, mutta se kuivuu kauniisti ajan kanssa. Kokonaisuus on viimeistelty näyttävällä ja sävyihin sopivalla rusetilla.


‘Syksyinen kuivakukkakimppu’, Kukkakauppakalenteri 2021. Uudistuneen Kukkakauppakalenterin upeiden viikkoaukeamien kukkasidontatöistä vastaavat Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka ja hänen assistenttinaan toiminut floristimestari Hyeeun Kim. Kuvaajat: Janika Saviluoto, Laura Karsikas ja Oona Ammunet.

Avainsanat: