Valitse sivu

Tee itse pihlajanmarjakranssi – lue ohjeet

Tee itse kaunis ja syksyinen kranssi pihlajanmarjoista!

Pihlajat notkuvat nyt oranssinpunaisista marjoista, joista saa tehtyä syksyn raikkaimpia kukkakoristeita. Syksyinen kranssi saa uutta ilmettä, kun siitä tekee sydämenmuotoisen. Lue alta helpot ohjeet!

Näin teet sydämen mallisen kranssin pihlajanmarjoista

Tarvitset:

  • pihlajanmarjaoksia
  • kranssipohjan (voit ostaa valmiin pohjan tai taitella sen itse pajunoksista)
  • kukkateippiä (jos pohja on metallinen)
  • rautalankaa

Aloita teippaamalla metallinen kranssipohja kukkateipillä. Kukkateippi on hiukan tahmeaa, joten se helpottaa kranssin sitomista. Voit tehdä kranssipohjan myös pajunoksista. Tee pohjasta napakka, sillä pihlajanmarjoista tehty kranssi on painava.

Pätki pihlajanmarjan oksista pieniä pätkiä, joista on poistettu kaikki lehdet. Jätä marjaterttuun hieman oksanpätkää mukaan, jolloin se on helpompi kiinnittää kranssipohjaan.

Asettele marjaterttu kranssipohjan ulkoreunalle ja kiepauta napakasti rautalankaa kertaa tertun ympäri. Laita seuraava terttu keskelle ja sitten vielä yksi sisäsyrjälle. Jatka uusi rivi siten, että edellisen rivin pihlajanmarjanippujen kiinnityskohta peittyy. Terttujen koosta riippuen voit kiinnittää useamman terttunipun kerralla.

Marjatertut kannattaa laittaa tiiviisti, koska pihlajanmarjat kutistuvat hieman kuivuessaan. Tosin ulkona viileässä ja kosteassa kranssi säilyy melko kauan tuoreena.

Koeta ujuttaa lopussa viimeisten marjaterttujen varret ensimmäisten terttunippujen alle. Kiinnitä moninkertaisesta rautalangasta ripustuslenkki kranssin takapuolelle. Viimeistele kranssi ja leikkaa sydämen muodosta yli tulevat marjat saksilla pois.

Voit halutessasi vielä koristella kranssin puutarhan viimeisillä kukkijoilla. Ihanan syksyinen kranssi on nyt valmis tarjoamaan silmäniloa puutarhaan tai ulko-oveen ripustettuna!

Avainsanat: