Valitse sivu

Tee itse pihlajanmarjakranssi – katso ohjeet

Tee itse kaunis ja syksyinen pihlajanmarjakranssi

Pihlajat notkuvat nyt oranssinpunaisista marjoista, joista saa tehtyä itse ihania syyskoristeita. Pihlajanmarjakranssi on syyskranssien ykkönen! Sen voi tehdä joko perinteiseen pyöreään malliin tai sydämen mallisena, joka onkin erityisen ihana. Kurkkaa tästä ohjeet ja taiteile oma syyskranssi ulko-oven kaunistajaksi.

Tarvitset:

  • pihlajanmarjaoksia (ei lehtiä)
  • kranssipohjan ( voit taitella oksista tai ostaa valmiin )
  • kukkateippiä ( jos valmispohja on metallinen )
  • puolalankaa

Näin teet sydämen mallisen kranssin pihlajanmarjoista

Aloita teippaamalla metallinen kranssipohja kukkateipillä. Kukkateippi on hiukan tahmeaa ja näin kranssiin on helpompi sitoa kiinni pihlajanmarjaterttuja. Voit tehdä kranssipohjan myös pajunoksista. Tee pajupohjasta napakka, sillä pihlajanmarjoista tehty kranssi on painava.

Pätki pihlajanmarjan oksista pieniä pätkiä, joista on poistettu kaikki lehdet. Jätä marjaterttuun hieman oksanpätkää mukaan, jolloin se on helpompi kiinnittää kranssipohjaan.

Asettele marjaterttu kranssipohjan ulkoreunalle ja kiepauta napakasti puolalankaa pari kertaa tertun ympäri. Laita seuraava terttu keskelle ja sitten vielä yksi sisäsyrjälle. Jatka uusi rivi siten, että edellisen rivin pihlajanmarjanippujen kiinnityskohta peittyy. Terttujen koosta riippuen, voit kiinnittää useamman terttunipun kerralla.

Marjatertut kannattaa laittaa tiiviisti, koska pihlajanmarjat kutistuvat hieman kuivuessaan. Tosin ulkona viileässä ja kosteassa kranssi säilyy melko kauan hyvännäköisenä ja kutistumatta.

Koeta ujuttaa lopussa viimeisten marjaterttujen varret ensimmäisten terttunippujen alle. Kiinnitä moninkertaisesta puolalangasta ripustuslenkki kranssin takapuolelle. Viimeistele kranssi ja leikkaa sydämen muodosta yli tulevat marjat saksilla pois.

Voit halutessasi koristella kranssin puutarhan viimeisillä kukkijoilla. Ihanan syksyinen kranssi on valmis ja tarjoaa silmäniloa puutarhaan tai ulko-oveen ripustettuna. Ota huomioon, että kranssi on todella painava. Kranssin voi sijoittaa moneen paikkaan. Se on kaunis myös nojatessaan portaihin tai terassin kaiteeseen.

Sydämen malliin tehty pihlajanmarjakranssi on todella kaunis – sopii vaikka lahjaksi! eKukka.fi

Lue myös

Vinkkejä pihlajanmarjoilla koristeluun

Tee itse syyspuutarhaan koristeita 

Avainsanat: