Valitse sivu

Tee itse trendikäs kuivakukkakranssi

Tämän hetken trendikkäin kranssi rakentuu kuivakukista. Näiden ohjeiden avulla onnistut varmasti!

Villejä heiniä, sieviä kukkia ja rouheita siemenkotia – kuivakukkien valikoimasta löytyy valtavasti erilaisia materiaaleja, jotka sopivat täydellisesti kranssin tekoon. Kuivakukista tehdyn kranssin paras ominaisuus on tietysti kestävyys ja helppohoitoisuus: kuivatut kukat eivät tarvitse kosteutta, joten hoidoksi riittää pelkkä pölyjen pyyhkiminen.

Lue ohjeet, joiden avulla onnistut kuivakukkakranssin tekemisessä itse!

Näin teet kuivakukkakranssin

Vaalea rottinkinen pohjarengas sopii täydellisesti kuivakukkien sävymaailmaan. Pohjaksi kelpaavat myös muutkin valmiit kranssipohjat.

Tarvitset: 

  • Pohjarenkaan
  • Kukkateippiä
  • Kuivakukkia
  • Ohutta puolalankaa

Pyöritä kukkateippiä pohjarenkaaseen sille alueelle, jolle aiot kiinnittää kukkia ja muuta kranssimateriaalia. Tämä kranssi tehdään puolikranssiksi, joten kukkateippiä ei kiedota koko pohjaan.

Voit tehdä valmiiksi pöydälle pieniä kukkanippuja tai lisätä materiaalia vapaasti sitä mukaan, kun kranssin sitominen etenee.

Laita ensimmäinen kukkanippu teippikohdan päähän. Pyöritä pari kierrosta puolalankaa renkaan ja kukkien ympäri. Langan pyörittämisessä saa käyttää napakkaa otetta, mutta varo kuitenkin rikkomasta kukkien varsia.

Jatka lähes teipin loppuun saakka lisäämällä kukkanippuja peräkkäin. Lisää aina uusi nippu niin, että edellisen nipun tyvi menee piiloon.

Vaihda sitten suuntaa. Kiinnitä muutama nippu vastakkaisesta suunnasta.

Nippujen risteyskohtaan voi jäädä pieni kolo. Sen voi peittää pujottelemalla yksittäisiä kukkia rautalangan alle. Jos sinulla on kranssin sävyihin sopiva rusetti, voit sitoa se aukkokohdan peitoksi.

Valmista – nyt sinulla on kaunis ja trendikäs kranssi kodin kaunistajaksi! Etsi sille paikka seinältä, lipaston päältä tai laita se roikkumaan laatikoston reunalle. Kuivakukat voivat haalistua suorassa ja voimakkaassa auringonpaisteessa, joten yleensä paras paikka kranssille on hieman sisemmällä huonetta.