Valitse sivu

Tee itse trendikäs kuivakukkakranssi

Näin teet trendikkään kuivakukkakranssin

Trendikäs kranssi syntyy yhdistelemällä kuivakukkia tuoreisiin kukkiin. Kuivakukat ovat olleet nyt viime aikoina haluttu sisustustrendi. Niinpä niitä onkin yhdistelty rohkeasti myös tuoreiden kukkien kanssa erilaisissa kukkatöissä, kuten kukkakimpuissa ja kransseissa. Tee sinäkin oma kuivakukkakranssi, johon yhdistät jotain tuoretta kukkaa!

Näin teet kranssin

Vaalea rottinkinen pohjarengas sopii täydellisesti kuivakukkien sävymaailmaan. Pohjaksi kelpaavat myös muutkin valmispohjat tai itse taipuisista oksista pyöräytetty kranssipohja.

Tarvitset: 

  • Pohjarenkaan
  • Kukkateippiä
  • Kuivakukkia
  • Tuoreita leikkokukkia
  • Ohutta puolalankaa

Pyöritä kukkateippiä pohjarenkaaseen sille alueelle, jolle aiot kiinnittää kukkia ja muuta kranssimateriaalia. Tämä kranssi tehdään puolikranssiksi, joten kukkateippiä ei kiedota koko pohjaan.

Voit tehdä valmiiksi pöydälle pieniä kukkanippuja tai voit lisätä materiaalia vapaasti sitä mukaan, kun kranssi etenee.

Laita ensimmäinen kukkanippu teippikohdan päähän. Pyöritä tiukasti, mutta varovasti pari kertaa puolalankaa renkaan ja kukkien ympäri.

Jatka melkein teipin loppuun saakka lisäämällä kukkanippuja peräkkäin. Lisää aina uusi nippu siten, että edellisen nipun tyvi menee piiloon.

Vaihda sitten suuntaa. Kiinnitä muutama nippu vastakkaisesta suunnasta.

Nippujen risteyskohtaan voi jäädä pieni kolo. Sen voi peittää liimaamalla tai pujottelemalla yksittäisiä kukkia. Tai jos sinulla on jokin kaunis kranssin sävyihin sopiva rusetti, sido se aukkokohdan peitoksi.

Näin sinulla on kaunis ja trendikäs kranssi kodin kaunistajaksi! Etsi sille paikka seinältä, lipaston päältä tai laita se roikkumaan laatikoston reunalta. Pian sinulla on ehkä kuivakukkakranssien joukko seinällä. Niiden teko on koukuttavaa puuhaa, vai mitä?

Avainsanat: