Valitse sivu

Tiesitkö, että jouluruusua saa myös leikkokukkana?

Jouluruusu leikkokukkana – katso vinkit leikkojouluruususta

Jouluruusua on totuttu näkemään ruukussa, mutta sitä saa kukkakaupasta myös leikkokukkana. Siitä löytyy erilaisia lajikkeita valkoisesta tummanpunaiseen, kerrotusta yksinkertaiseen. Leikkojouluruusussa on oma viehätyksensä – valitse sitä joulun rentoon ja luonnolliseen kukkakimppuun tai hanki jouluruusuja maljakkoon ihan vain sellaisenaan. Jouluruusu on todella kaunis ja vähän erikoisempi leikkokukka!

Jouluruusu leikkokukkana.
Tee leikkojouluruususta pieniä asetelmia – lisää niitä tarjottimelle lasiastioihin yhdessä muiden koristeiden kanssa. eKukka.fi

Näin hoidat leikkojouluruusua

Leikkojouluruusutkin tarvitsevat muiden leikkokukkien tavoin hoitoa, jotta ne kestäisivät mahdollisimman pitkään hyvänä maljakossa. Tässä muutamia vinkkejä, joita noudattamalla saat sen kestämään paremmin.

  • Leikkaa uudet viistot imupinnat leikkojouluruusun varteen ennen maljakkoon laittoa
  • Jos jouluruusun varsi on paksu – voit leikat sen varteen ristiviillon, jotta se imisi paremmin vettä
  • Leikkaa uudet imupinnat ja vaihda vesi joka toinen päivä – tee se useammin, jos jouluruusu näyttää nuupahtaneelta
  • Maljakkoveden lämpötila saa olla viileä
  • Säilytä maljakko viileässä yön yli

Jouluruusun varteen voi leikata rastiviillon, jotta se imee vettä paremmin.
Jos jouluruusun varsi on paksu, leikkaamalla siihen ristiviillon se imee paremmin vettä. eKukka.fi

Leikkojouluruusun erilaisia lajikkeita

Jouluruusun kukkien muoto ja väri vaihtelee erilaisissa leikkolajikkeissa. Toiset ovat pyöreän muotoisia, kun taas toisissa kukka voi olla tähtisakaran muotoinen. Kukkien näkyvin osa koostuu oikeastaan verholehdistä, jonka sisälle varsinaiset kukat kätkeytyy. Uloimmat verholehdet muuttuvat vaaleissa kukissa vähitellen vihertäviksi. Kukassa koristeellista ovat myös sen hienot heteet ja emit, jotka muuttuvat pian upeiksi tähtimäisiksi siemenkodiksi. Jouluruusu on joka vaiheessaan herkän ja mielenkiintoisen näköinen kukka.

Jouluruusun kukka voi olla hieman alaspäin nuokkuva, joten sen kauneus pääsee esille parhaiten hieman korkeammassa maljakossa – näin kukkia pystyy ihastelemaan kokonaisuudessaan paremmin.

Jouluruusu leikkokukkana maljakossa on todella kaunis näky.
Jouluruusun nuokkuvia kukkia kannataa ihastella myös hieman alhaalta päin. eKukka.fi

Punainen jouluruusu viehättää

Niin valkeassa kuin punaisessa jouluruusussa on oma viehätyksensä. On oikeastaan vaikea valita kumpi onkaan kauniimpi. Punaisessa jouluruusussa on jotain mystistä taikaa ja valkea jouluruusu on vain niin yksinkertaisen kaunis.

Punaisessa jouluruusussa on mystistä taikaa.
Punaisessa jouluruusussa on jotain mystistä taikaa. eKukka.fi

Kuvan punaisen jouluruusulajikkeen kukat ovat todella suuria ja näyttäviä. Valitse punaista jouluruusua joulun leikkokukaksi maljakkoon, joko yksittäin tai yhdistettynä kukkakimppuun muiden leikkokukkien kanssa.

Punainen jouluruusu sopii täydellisesti rentoihin joulukimppuihin.
Punainen jouluruusu sopii täydellisesti rentoihin ja rönsyileviin joulukimppuihin. eKukka.fi

Jouluruusu lapsiperheessä

Jouluruusun kaikki kasvinosat ovat myrkyllisiä, joten lemmikki- ja lapsiperheissä niiden kanssa kannattaa olla varovainen. Yksi vinkki, missä jouluruusu voi olla rauhassa pieniltä käsiltä ja vikkeliltä tassuilta: aseta leikkojouluruusun oksia pieneen tuikkukippoon, jossa on kukkapidikkeenä kukkasiili – lisää vielä niiden päälle kaunis lasikupu.

Toinen vaihtoehto on tilava kynttilälyhty – voit laittaa sen sisälle maljakollisen leikkojouluruusuja tai jouluruusun ruukkukasvina. Lisää ihanasti tuikkivat jouluvalot lyhdyn sisälle ja näin sinulla on kaunis jouluasetelma.

Jouluruusu on turvassa lasikuvun alla pieniltä käsiltä ja vikkeliltä tassuilta.
Sijoita jouluruusu lasikuvun alle, pois pienten käsien ja vikkelien tassujen tieltä. eKukka.fi


  • Tiesitkö, miksi jouluruusu on vähän arvokkaampi kukka? – lue jouluruususta lisää tästä

Avainsanat: