Valitse sivu

Trendikäs kesä koristeheinillä

Tee kesästä trendikäs – tyylikkäät koristeheinät sopivat kukkaistutuksiin, yhdistele rohkeasti

Koristeheinillä saat mielenkiintoa kesän kukkaistutuksiin. Ne ovat näyttäviä myös yksistään istutettuina, esimerkiksi suuressa ruukussa ulko-oven vierustalla, terassilla tai parvekkeella. Koristeheiniä on saatavilla useita eri lajikkeita, väriltään, kooltaan ja muodoltaan ne voivat olla hyvinkin erilaisia. Koristeheinät ovat helppohoitoisia – ei kuihtuneiden kukkien nyppimistä!

Koristeheinät ovat heinäkasvien heimoon kuuluvia kasveja. Koristeheiniksi lasketaan myös erilaiset sarat, sädekaislat, piipot sekä vihvilät, vaikka ne eivät olekaan kasvitieteellisesti heinäkasveja. Myös Cordylinet eli liljapuut muistuttavat ulkomuodoltaan hieman koristeheiniä.

Sisusta terassistasi tai parvekkeestasi kotoisa ja mielenkiintoinen erilaisilla koristeheinillä. Valitse mieleisesi useista eri lajikkeista ja kokoa näyttävä kokonaisuus yhdistellen erilaisia kesäkukkia sekä heiniä!

Sara, Carex ‘Evercream’ eKukka.fi

Erilaiset sarat tuovat mielenkiintoa istutuksiin

Sarat (Carex) eivät kasvitieteellisesti kuulu heinäkasvien heimoon, mutta niitä kuitenkin pidetään koristeheininä. Sarat kuuluvat sarakasvien heimoon. Jäykähköt ja vihreänvalkokirjavat lehdet muodostavat hieman kaareutuvia mättäitä. Helppohoitoinen – vaatimaton kasvualustan suhteen. Kasvualusta tulee olla hyvin vettä läpäisevä. Sijoita puolivarjoisaan paikkaan. Vältä liikakastelua – ei siedä seisovaa vettä. Saroja on saatavilla useita erilaisia.

Sara, Carex ‘Frosted Curls’

Sininata ihastuttaa siniharmaalla värillään

Sininata (Festuca glauca) on yksi suosituimpia koristeheiniä, eikä ihme, sillä se on todella trendikäs! Viileää sävyä tuova koristeheinä, joka sopii kukkaistutuksiin täydennykseksi sekä suurempana yksilönä myös yksistään suureen ruukkuun! Mätästävä kasvutapa. Sininata viihtyy kuivalla tai kuivahkolla paikalla – aurinkoisella paikalla sinertävä väri tulee paremmin esiin. Viihtyy myös puolivarjoisella paikalla – varjossa väri muuttuu vihreämmäksi. Kasvualusta vettä läpäisevä, hiekkapitoinen ja kuiva, älä kastele liikaa. Kukkii suotuisalla paikalla loppukesästä röyhykukinnoin.

Sininata on näyttävä koristeheinä isossa ruukussa. eKukka.fi

Kesäpihan katseenvangitsija – Liljapuut

Liljapuut (Cordyline) ovat trendikkäitä! Saatavilla on useampaa eri kokoa. Istuta suuri, punertavan sävyinen viherliljapuu näkyvälle paikalle keräämään ihastelevat katseet. Pienemmän kokoiset sopivat hyvin erilaisiin istutuksiin muiden koristeheinien kaveriksi. Saatava myös vihreänä. Sijoita valoisalle tai puolivarjoisalle lämpimälle paikalle. Kastele tasaisesti ja kohtuullisesti – vältä liikakastelua mutta älä anna kasvualustan kuivua kokonaan. Lannoita joka toinen viikko. Liljapuut viihtyvät myös huonekasveina!

Punainen viherliljapuu kruunaa kesäpihan istutukset. eKukka.fi

Pehmytmesiheinä on kukkaistutuksien suloisuus

Pehmytmesiheinä (Holcus mollis) on heinälaji mesiheinien suvussa. Se on kauniin raikas, pehmeän tuntoinen koristeheinä, joka sopii monenlaiseen kesäkukkaistutukseen lisukekasviksi. Kasvutapa on hieman lamoava ja se kasvaa voimakkaasti ja nopeasti kesän aikana. Pehmytmesiheinä pitää kosteasta kasvualustasta, joten se sopii istutukseen jossa vedentarve on muillakin kukilla suuri. Älä päästä kasvualustaa kuivumaan. Valitse puolivarjoinen tai varjoinen kasvupaikka.

Pehmytmesiheinä on kauniin raikas koristeheinä. eKukka.fi

Avainsanat: