Valitse sivu

Tummat leikkokukat sointuvat marraskuuhun – lue ideat ja inspiroidu

Tummanpuhuva sävymaailma on rohkea ja kiinnostava valinta marraskuisiin kimppuihin ja asetelmiin. Tutustu kukkakauppojen tummaan leikkovalikoimaan ja inspiroidu pimeästä vuodenajasta!

Osa meistä nauttii marraskuun pimeistä päivistä, osa inhoaa niitä. Ankean vuodenajan kanssa tulee sinuiksi, kun sitä osaa tunnelmoida oikealla tavalla – mitä jos pimeys onkin kaunista?

Tummat leikkokukat kuuluvat yhteen marraskuun pimeyden kanssa. Mustat kukat ovat harvinaisia, ja yleensä tummimmat kukat ja lehdet taittavat hieman punaiseen tai violettiin. Näyttävimmät kukkakimput ja -asetelmat syntyy, kun eri tummuusasteita yhdistelee rohkeasti. Tutustu alla loppuvuoden synkkiin mutta tunnelmallisiin leikkokukkiin!

Krysanteemi ‘Bigoudi’

‘Bigoudi’ on loppuvuodesta sesonkiin tuleva krysanteemilajike. Saatavilla on kahta eri väriä: kuvassa näkyvä ‘Bigoudi Purple’ on täyteläisen violetti, kun taas ‘Bigoudi Red’ on suklaisen punainen. Värit ovat tummia, mutta samaan aikaan tarpeeksi heleitä tuomaan sävyä tummiin kukkakimppuihin ja -asetelmiin.

Peruukkipensaan lehdet

Peruukkipensaan lehtien väri on leikkovihreille harvinainen: ne ovat syvän tummanpunaisia, lähes mustia. Lehtien reunoja saattaa koristaa kirkkaanpunainen pitsikuvio, kun taas lehtien alapinnalta paljastuu samean vihreitä sävyjä. Kukkakauppojen valikoimissa saattaa olla myös peruukkipensaan erikoisia, pilvimäisiä kukintoja.

Asteri

Suloinen asteri kukkii runsaslukuisesti. Sen paras sesonki ajoittuu loppuvuoteen, ja vaikka sen kukat ovatkin yleensä pastellisia, saatavilla on myös voimakkaan violetteja lajikkeita. Pienten kukintojen ansiosta asteri on mainio lisukekukka. Tiesitkö, että roomalaiset ja kreikkalaiset pitivät astereita pyhinä kukkina, jotka olivat syntyneet tähdiksi muuttuneen jumalattaren kyynelistä?

Hortensia ‘Ruby Chocolate’

Hortensiat ovat hohtaneet kevään ja kesän hempeissä väreissä, mutta loppuvuodesta niiden sävymaailma tummuu. ‘Ruby Chocolate’ -lajike on häkellyttävän vivahteikas: sen kukinnossa on suklaisen tummapunaisia, ruskeita ja violetteja sävyjä. Hortensia on arvokas leikkokukka, mutta siitä on iloa pidempään, jos sen kuivattaa ylösalaisin ripustettuna. Kuivatut kukinnot voi säästää esimerkiksi joulun kransseihin.

Tummista leikkokukista syntyy marraskuun näyttävimmät kimput ja asetelmat

Tummat leikkokukat, asetelma

Modernit kimput ja asetelmat saavat olla epäsymmetrisiä ja rönsyileviä, ja rohkeaan asetteluun sopii myös rohkeat värivalinnat. Villi ja jopa hieman rähjäisen näköinen kukkateos tuo mieleen yöpakkasten koetteleman puutarhan.

Tummat leikkokukat, kukkakimppu

Tummista leikkokukista sidottu kimppu on yllättävä ja omaperäinen valinta – tumma värimaailma tuntuu hetken jopa raikkaalta, ennen kuin kukkien värivalikoima vaihtuu jouluiseksi. Nyt on juuri oikea aika ilahduttaa omaa tai lähimmäisen arkea tummanpuhuvalla kukkalähetyksellä!

Avainsanat: