Valitse sivu

Sievä helmililja sopii keväisiin kukkakoristeisiin – 5 raikaista ideaa

Helmililja sopii kevään tunnelmointiin ja erilaisiin pääsiäisen koristeisiin. Kurkkaa ideat helmililjan käyttöön kukkakoristeissa ja tuo ripaus kevättä sisätiloihin!

Helmililjalla on vieno tuoksu, joka tuo varaslähdön kevääseen jo alkuvuodesta. Ruukkuhelmililjaa on saatavilla helmikuun lopulta pääsiäiseen saakka. Siitä voikin tehdä monenlaisia asetelmia niin sisälle kuin ulos.

Helmililja viihtyy parhaiten viileässä, mutta kauniin ja herkän kukinnan vuoksi siitä kannattaa nauttia myös sisällä. Sisällä kukinta kestää vähemmän aikaa, mutta nostamalla yöksi viileään jääkaappiin tai pakkasettomalle parvekkeelle voit pidentää sen kestoa huomattavasti.

Matala kakkuvuoka toimii sammalpallon alustana. Lisää kakkuvuoan pohjalle pääsiäiskoristeita, esimerkiksi kananmunankuoria ja höyheniä. eKukka.fi

Helmililja sammalpallossa

Pehmeä sammal on ihana materiaali pääsiäisajan koristeissa. Kääräise ruukkuhelmilija vihreään sammalmattoon ja asettele kauniisti kukkiva sammalpallo joko lasiastiaan, tarjoiluvadille tai vaikkapa matalan kakkuvuoan päälle – mahdollisuuksia on monia!

Käytä sammaleen kiinnittämisessä ohutta mustaa puolalankaa, jota pyörität sammaleen ja helmililjan multapaakun ympäri. Sammal on helpoin kiinnittää, jos se on yhtenäistä sammalmattoa. Musta puolalanka ei näy valmiista sammalpallosta ollenkaan, kun se kiristetään tiukasti sammaleen päälle.

Lasimaljassa helmililjan sipulit ja juuret tulevat kauniisti esille. eKukka.fi

Helmililjan sipulit jalallisessa lasimaljassa

Helmililjoilla on kauniit sipulit ja juuret, joten myös niitä kannattaa hyödyntää asetelmissa. Yksinkertainen ja helppo asetelma tehdään jalalliseen lasimaljaan. Irrota sipulit varovasti multapaakusta, ravistele ylimääräinen multa juurista ja huuhtaise ne vielä vedessä ennen lasimaljaan asettelemista. Sipulien sekaan voi asetella söpöjä pääsiäiskoristeita tai vaikkapa pääsiäisen sävyihin sopivia kuivakukkia.

Suihkuttele helmilijan juuria päivittäin suihkepullolla, niin juuret saavat kosteutta.

Multapaakusta irrotetut helmililjan kukkasipulit ovat kauniita – ne saavat näkyä erilaisissa asetelmissa sellaisenaan. eKukka.fi
Kukkasiilin avulla helmililjasta, kuivakukista ja pajunkissaoksista saa taiottua viehättävän pääsiäisasetelman. eKukka.fi

Pääsiäisasetelma japanilaiseen kukkasiiliin

Kukkasiilit ovat nykyään haluttuja, eikä ihme – niiden avulla saa aseteltua jo muutaman leikkokukan näyttäväksi kokonaisuudeksi. Kukkasiiltä voi käyttää myös sipulikukkien asetteluun. Helmililjan sipulit näyttävät upealta yhdessä vaaleanpunaiseksi värjättyjen kuivakukkien ja pajunkissojen kanssa.

Irrota helmililjan sipulit varovasti mullasta ja karista ylimääräinen multa pois juurilta. Laita matalalle tarjottimelle kukkasiili, jonka piikkeihin työnnät helmililjan sipulit kiinni. Voit käyttää yhtä tai useampaa kukkasiiliä. Kiinnitä piikkeihin sopivaan mittaan pätkittyjä pajunoksia. Sen jälkeen voit peittää kukkasiilit sammaleella. Sujauta lopuksi hempeän väriseksi värjättyjä kuivakukkia sekaan ja koristele asetelma mieluisilla pääsiäiskoristeilla.

Kukkasiilejä käytetään leikkokukkien asetteluun, mutta myös sipulit sujahtavat niihin vaivattomasti. eKukka.fi
Helmililjat multapaakkuineen lasiastiassa – yksinkertainen, mutta tyylikäs asetelma! eKukka.fi

Lasivaasi ja helmililjan multapaakut

Pääsiäisen helpoin kukkakoriste syntyy helmiljasta, joka on vain otettu pois ruukustaan ja sujautettu lasiseen maljakkoon tai astiaan. Vaaleat juuret kuultavat värjäämättömän lasin läpi ja tuovat asetelmaan omanlaistaan kauneutta.

Muhkea kimppu leikkohelmililjoja luo varmasti keväisen mielen. eKukka.fi

Helmililja leikkokukkana maljakossa

Helmililjaa on saatavilla myös leikkokukkana! Muutama kukka kimpussa tai runsas maljakollinen lipaston päällä – kumpikin omalla tavallaan kauniita tapoja käyttää leikkohelmililjaa. Vaihda maljakkoon puhdas vesi noin parin päivän välein ja leikkaa kukille samalla uudet imupinnat.

Avainsanat: