Valitse sivu

Kukkien värit

Etusivu 9 Vinkit 9 Kukkien värit

Mitä kukkien värit merkitsevät?

 Väreillä on suuri merkitys elämässämme. Ne viestittävät erilaisia ajatuksia ja luovat tunnelmaa eri tilanteissa. Jokaiseen elämäntilanteeseen löytyy sopivan värinen kukka kertomaan tunteistasi: iloitsemaan, onnittelemaan tai tukemaan surun keskellä.

Kukkien värit viestittävät erilaisia asioita – myös eri lajeilla ja lukumäärillä on oma merkityksensä.

Kukilla viestittäminen on kiehtovaa ja hieman salaperäistä. Jos haluat viestisi varmasti menevän perille, liitä kukkatervehdykseen pieni kortti, jossa kerrot tunteistasi ja ajatuksistasi.

Punaiset kukat

Punaiset kukat kuvastavat suurta rakkautta. Lähetä rakkaallesi kimppu punaisia ruusuja ja viesti hänelle rakkaudestasi sekä intohimostasi häntä kohtaan. Punainen symboloi myös voimaa ja energiaa. Ystävälle annetut punaiset kukat viestittävät innokkuudesta. Rakkauden värillä on muitakin merkityksiä. Intohimoa ja energiaa symboloiva väri kuvastaa toisinaan myös vihaa ja pahuutta. Punainen on siinä mielessä mielenkiintoinen, koska rakkaus ja viha ovat ääripäitä toisistaan, mutta kulkevat kuitenkin käsi kädessä.

Vaaleanpunaiset & pinkit kukat

Suloinen, herkkä, ihana.. nämä ovat kaiketi sanoja, jotka tulevat ensimmäisenä mieleen väristä vaaleanpunainen. Vaaleanpunaiset kukat viestittävät saajalleen ihailua ja kiitollisuutta. Se on turvallinen väri kukkien valinnassa, voit olla huoleti ettei kukkien saaja saa väärää mielikuvaa ajatuksistasi. Vaaleanpunaista pidetään selkeästi tyttömäisenä värinä. Se on makea ja herkullinen kuin hattara!

Siniset kukat

Sininen on isänmaallinen väri. Sinivalkoista väriteemaa käytetään paljon esimerkiksi hautajaiskukkia valittaessa, se on turvallinen sekä tyylikäs väriyhdistelmä. Sinisiä leikkokukkia on melko vähän tarjolla,yleisimmin käytettyjä ovat ritarinkannus, värjätty sininen krysanteemi, kurjenmiekka ja hortensia. Sinistä väriä kukkasidontaan voi tuoda myös värjättyjen kuivakukkien avulla.

Vaaleansiniset kukat

Vaaleansininen mielletään yleisesti pienten poikien väriksi. Sitä käytetään yleisesti esimerkiksi ristiäiskukkia valittaessa. Vaaleansinisiä kukkia on harvassa, kukkakimppuihin ja kukka-asetelmiin vaaleansinistä voidaan lisätä esimerkiksi koristenauhalla tai tikkukoristeilla. Vaaleansininen on viattomuuden väri, se kuvastaa myös herkkyyttä ja suloisuutta.

Vihreät kukat

Vihreästä väristä tulee mieleen vehreä luonto ja luonnon rauhallisuus sekä raikkaus. Se symboloi tasapainoa ja harmoniaa. Vihreä viestittää toivosta sekä uudistuksista. Kukkakimput näyttäisivät melko paljailta, ilman vihreitä kehyksiä. Leikkovihreät ovat olennainen asia kukkasidonnassa. Vihreillä lehdillä ja havuilla saadaan aikaiseksi raamit, joiden sisällä kukat pääsevät oikeuksiinsa. Leikkovihreistä löytyy valinnanvaraa, persoonalliset kimput syntyvät yhdistelemällä erilaisia ja erikokoisia lehtiä, heiniä sekä havuja. Vihreät kukat symboloivat elämää ja terveyttä, vihreillä kukilla on rauhoittava ja rentouttava vaikutus kukkien saajaan.

Turkoosit kukat

Turkoosi on sinisen ja vihreän yhdistelmä. Se on raikas ja se symboloi puhtautta. Turkoosin värin kerrotaan tuovan voimaa sekä itsevarmuutta. Turkoosin värisiä kukkia ei liiemmin markkinoilla nähdä, mutta on olemassa maaleja joilla pystytään värjäämään kukat turkoosiksi. Esimerkiksi jos juhlissa on tietty väriteema ja turkoosit kukat olisivat ehdottomasti saatava, kysy floristilta lisätietoja kukkien värjäämiseen liittyvistä seikoista.

Keltaiset kukat

Aurinkoisen ja iloisuuden väri keltainen symboloi myös onnellisuutta ja positiivisuutta. Keltaiset kukat viestittävät ystävyyttä sekä tuovat piristystä kukkien saajan päivään. Jos siis haluat yllättää ja piristää ystävääsi, lähetä hänelle keltaisista kukista tehty kukkatervehdys! Keltaiset kukat ovat varma valinta, mikäli haluat ettei kukkien saaja ymmärrä viestiäsi väärin.

Oranssit kukat

Oranssi symboloi voimaa ja energiaa. Se on hehkuva ja vahva, sillä on piristävä vaikutus. Oranssi symboloi tehokkuutta sekä se on todella huomiota herättävä väri. Jos haluat viestittää kukkien saajalle voimakasta halua sekä intohimoa, anna hänelle oransseista kukista tehty kukkakimppu. Jos haluat pitää illalliskutsut ja suunnittelet kukkakoristuksia kotiisi, valitse oransseista kukista loihditut kukkakimput tai kukka-asetelmat. Näin saat viestitettyä vieraillesi lämpöiset ajatukset sekä vieraanvaraisuuden.

Violetit/lilat kukat

Violetti eli lila on juhlava väri, se sopii kaikkiin tilanteisiin. Se on omalla tavallaan mystinen sekä salaperäinen, siksi se liitetään yleensä henkisiin asioihin. Violetit kukat sopivat niin iloisiin juhliin kuin hautajaisiinkin. Se viestittää rauhallisuutta sekä tyylikkyyttä. Räikeämpi sävy violetista on symboli iloisuudelle sekä energialle. Väri sopii niin tytöille kuin pojillekin. Jos haluat kertoa rakkaudesta ensi silmäyksellä, hempeän laventelin värisillä kukilla saat välitettyä viestisi perille hieman erilaisella ja mieleenpainuvalla tavalla.

Mustat kukat

Musta väri liitetään yleensä pimeyteen ja suruun. Kuitenkin mustassa on myös särmikkyyttä sekä tyylikkyyttä. Se symboloi myös tietämättömyyttä ja tiedostamattomuutta. Mustan värisiä leikkokukkia on vähän saatavilla. Yleisimmin käytetty mustan sävyinen kalla taittaa hieman violettiin, joten näin ollen ei ole täysin puhdas musta. Puutarhassa musta väri kukissa on nostamassa päätään, mustin kukin löytyy esimerkiksi orvokkia ja petuniaa.

Valkoiset kukat

Puhtaus, valo ja viattomuus kuvastavat valkoista väriä. Valkoinen symboloi samaa asiaa monessa kulttuurissa ja sillä on suuri uskonnollinen merkitys. Valkoiset kukat tuovat toivotun raikkauden kukkasidontoihin. Valkoinen ruusu on suosittu hääkukka, se kuvastaa suhteen alkutaipaletta. Hautajaiskukissa valkoinen viestittää toivoa ja että kaikki tulevat päättymään hyvin. Valkoiset kukat siis käyvät moneen tilaisuuteen, ne ovat turvallinen kukkavalinta viestinnän kannalta.

Jaa vinkki ystävillesi