Valitse sivu

Tuoksuherne – Oinaan horoskooppikukka

Tuoksuherne on omapäisen Oinaan horoskooppikukka. Päättäväinen kukka valtaa koko huoneen suloisella tuoksullaan, mutta tuoksuherne sopii myös pehmentämään Oinaan luonteenpiirteitä.

Tuoksuherne haluaa kulkea omia polkujaan ja tutkiskella maailmaa eri kantilta. Tätä omapäistä ja viehätysvoimaista kasvia ei niin vain pakoteta muottiin, vaan se kiipeä päättäväisesti kohti korkeuksia. Hennon varren ja läpikuultavan kukkien taakse kätkeytyy voimakastahtoinen ja määrätietoinen kasvi.

Tuoksuherneen kuvaus sopii täydellisesti myös tuliseen ja omapäiseen Oinaaseen. Toisaalta perhosmaisten kukkien hempeän pastelliset sävyt pehmentävät Oinaan vahvaa ja taipumatonta luonnetta.

OINAAN TÄHTIMERKKI
Syntymäaika: 21. maaliskuuta – 19. huhtikuuta
Elementti:
 Tuli
Hallitseva planeetta: Mars
Kukka: Tuoksuherne
Viikonpäivä: Tiistai

Tuoksuherneen kukat ovat niin hentoja, että ne ovat lähes läpikuultavia. eKukka.fi

Oinas kyllästyy helposti, mutta kuka voisi kyllästyä tuoksuherneen huumaavaan tuoksuun?

Tuoksuhernettä ja sen synteettisiä kopioita käytetään myös hajuvesissä. Tuoksun sanotaan olevan appelsiininkukan ja hyasintin välimaastoa mutta myös hieman ruusuinen, ja se voimistuu kuumina ja kuivina kesäpäivinä.

Tuoksuherneet kestävät leikkokukkana noin viikon, ja niiden sesonki ajoittuu kesään. Oinaan kannattaa istuttaa tuoksuhernettä puutarhaan tai parvekkeelle, jos hän haluaa nauttia horoskooppikukastaan pidempään. Siementen esikasvatus aloitetaan keväällä, Oinaan syntymäpäivän aikoihin. Kukkia kannattaa leikata maljakkoon ahkerasti, sillä mitä enemmän tuoksuhernettä leikkaa, sitä enemmän se kukkii.

Avainsanat: