Valitse sivu

Hortensia leikkokukkana – tiesitkö tämän niksin, jolla saat nuupahtaneen hortensian elpymään?

Muhkea hortensia on kaunis myös maljakossa, mutta valitettavan herkkä nuupahtamaan. Helpolla niksillä saat sen kuitenkin elpymään uudenveroiseksi.

Leikkohortensia on näyttävä kukka, joka sopii sekä kukkakimppuun että yksittäiseksi maljakkokukaksi. Hortensian kukinto on puolipallomainen, ja sillä on paksu puumainen varsi ja kookkaat lehdet. Jalostuksen myötä värivalikoima on runsas – kevään pastellimaisista ja raikkaista väreistä aina syksyn hehkuviin ruskan sävyihin. Joskus kukinto voi olla myös monisävyinen.

Hortensiaa voi kokeilla myös kuivattaa, sillä jotkut lajikkeet säilyttävät värinsä myös kuivattuna. Kuivattaminen onnistuu joko ripustamalla kukan ylösalaisin tai niin, että hortensia on pystyasennossa maljakossa. Jätä maljakon pohjalle hieman vettä ja anna hortensian kuivahtaa hiljalleen.

hortensia

Leikkohortensian hoito-ohjeet

  • Maljakkovesi saa olla kädenlämpöinen
  • Vaihda maljakkoon puhdas vesi päivittäin
  • Tee myös uudet imupinnat maljakkoveden vaihdon yhteydessä
  • Sijoita hieman viileälle paikalle

Hortensia pitää runsaasta vedestä ja vaatii hieman hoitoa pysyäkseen kauniina pidempään. Imupinnan olisi hyvä olla pitkä, jotta hortensia pystyy imemään enemmän vettä. Tee imupinta mieluummin terävällä veitsellä viistäen kuin saksilla. Sijoita leikkohortensia viileään paikkaan. Vältä suoraa auringonpaistetta. Myös hedelmien tuottama etyleeni saa kukinnan päättymään nopeampaa.

Tällä niksillä saat nuupahtaneen hortensian elpymään

Hortensia tunnetusti tykkää vedestä ja nuupahtaa herkästi. On olemassa kuitenkin helppo niksi, jolla saat hortensian taas nopeasti kukoistamaan.

Jos leikkohortensia nuokkuu maljakossa, tee näin: Laske pesualtaaseen kädenlämpöistä vettä, leikkaa hortensialle uusi imupinta ja asettele hortensia kylpemään altaaseen. Painele kevyesti hortensiaa niin, että se käy muutaman kerran täysin veden alla. Jätä hortensia kellumaan veteen. Noin kahden tunnin kuluttua leikkohortensia on kuin uusi!

Avainsanat: