Valitse sivu

Hortensia leikkokukkana – tiesitkö tämän niksin, jolla saat nuupahtaneen hortensian elpymään?

Hortensia on kaunis ja muhkea myös maljakossa

Leikkohortensia on näyttävä kukka, joka sopii kukkakimppuun sekä yksistään maljakkoon. Hortensian kukinto on puolipallomainen, sillä on paksu puumainen varsi ja kookkaat lehdet. Jalostuksen myötä värivalikoima on runsas – kevään pastellimaisista ja raikkaista väreistä aina syksyn hehkuviin ruskan sävyihin. Joskus kukinto voi olla myös monisävyinen. Hortensiaa voi kokeilla myös kuivattaa, jotkut lajikkeet säilyttävät värinsä myös kuivattuna. Kuivattaminen kannattaa toteuttaa niin, että hortensia on pystyasennossa maljakossa – jätä maljakon pohjalle hieman vettä ja anna hortensian pikkuhiljaa kuivahtaa pystyyn. Roikuttamalla kuivattu hortensia menettää sille ominaisen muhkeuden.

Leikkohortensialla saadaan kimpusta näyttävä. eKukka.fi
Muhkean kukinnon koko voi vaihdella pienemmästä suurempaan. eKukka.fi

Leikkohortensian hoito-ohjeet

  • Maljakkovesi saa olla kädenlämpöinen
  • Vaihda maljakkoon puhdas vesi päivittäin
  • Tee myös uudet imupinnat maljakkoveden vaihdon yhteydessä
  • Sijoita hieman viileälle paikalle

Hortensia pitää runsaasta vedestä ja vaatii hieman hoitoa pysyäkseen kauniina pidempään. Imupinta varressa olisi hyvä olla pitkä, jotta hortensia pystyy nauttimaan vedestään paremmin. Tee imupinta mielummin terävällä veitsellä viistäen, kuin saksilla. Pitkän vartensa ansiosta hortensia sopii korkeaan maljakkoon. Sijoita leikkohortensia hieman viileään paikkaan, vältä suoraa auringonpaistetta ja älä sijoita etyleeniä tuottavien hedelmien läheisyyteen.

Leikkohortensiaa on saatavilla myös puhtaanvalkoisena. eKukka.fi
Hempeä vaaleanpunainen leikkohortensia on super söpö! eKukka.fi

Tällä niksillä saat nuupahtaneen hortensian elpymään

Hortensia tunnetusti tykkää vedestä ja sille on olemassa helppo niksi, jolla saat sen nopeasti nuupahduksen jälkeen taas kukoistamaan. Jos havaitset leikkohortensiasi nuokkuvan maljakossa, tee näin: laske pesualtaaseen kädenlämpöistä vettä, leikkaa hortensialle uusi imupinta ja asettele hortensia kylpemään altaaseen. Painele kevyesti hortensiaa niin, että se käy muutaman kerran täysin veden alla. Jätä hortensia kellumaan veteen, noin kahden tunnin kuluttua leikkohortensia on kuin uusi!

Nuupahtanut hortensia elpyy pienen kylvyn jälkeen. eKukka.fi
Hortensia on kylvetyksen jälkeen kuin uusi. eKukka.fi

Avainsanat: