Valitse sivu

Hurmaavasti kukkiva hortensia – lue hoitovinkit

Hortensian kukinto hurmaa näyttävyydellään

Jalohortensia (Hydrangea macrophylla) on kevään ja kesän kestosuosikki. Sen muhkeat kukinnot hehkuvat sinisen, lilan, vaaleanpunaisen, punaisen, valkoisen sekä monikirjavien värien loistossa.

Hortensiat ovat kotoisin Aasiasta, missä ne kasvavat kosteikoissa jokien varsilla. Ne tarvitsevatkin paljon vettä kukoistaakseen – “Hydrangea” tarkoittaa vesisäiliötä.

Jalohortensiat ovat kasvattaneet suosiotaan perinteisenä äitienpäiväkukkana, eikä ihme – hortensian kukinto on kukkamaailman näyttävämpiä, ja oikealla hoidolla se on lahja, joka ilahduttaa äitiä pitkään. Nappaa talteen hoitovinkit, ja yllätä äiti, isoäiti tai äitihahmo kukkalähetyksellä!

hortensia
Hortensian kukinnot ovat romanttisen runsaita. eKukka.fi

Tärkeintä jalohortensian hoidossa on säännöllinen kastelu

Kasvupaikka
Hortensia pitää sisätiloissa viileästä ja valoisasta paikasta, mutta paahteinen auringonpaiste saa sen nuupahtamaan. Viileässä kukinto kestää pidempään. Ulkona hortensia viihtyy varjossa tai puolivarjossa.

Valitse kasvualusta halutun kukinnon värin mukaan. Hapan kasvualusta (havu-rodomulta) saa siniset kukat loistamaan, kun taas neutraali tai emäksinen kasvualusta antaa punaisille kukille hehkua.

Hortensian voi siirtää talvehtimaan viileään ja valoisaan sisätilaan.

Kastelu ja lannoitus
Hortensian kasvualusta ei saa päästä kokonaan kuivumaan, sillä lakastunutta hortensiaa voi olla vaikea saada toipumaan. Pidä kasvualusta siis tasaisen kosteana. Hortensiat pitävät lannoituksesta, joten voit laittaa kasteluveteen mietoa lannoitetta jokaisella kastelukerralla.

hortensia
Hortensiaa on saatavilla myös leikkokukkana. Kurkkaa ohje, jonka avulla saat nuupahtaneen leikkohortensian elpymään! eKukka.fi

Avainsanat:
eKukka.fi
eKukka.fi2 päivää sitten
Pionien paras sesonki on nyt käsillä, ja niiden kauneudesta saadaan nauttia vielä heinäkuuhun asti. ☀️

Pionit sopivat kaikkiin kesän juhliin - myös lahjaksi vastavalmistuneelle!

Tutustu eri pionilajikkeisiin: https://ekukka.fi/wp2/pioni-on-todellinen-kesan-kaunotar/