Valitse sivu

Jalohortensia on äitienpäivän suosikkikukka. Lue hoito-ohjeet, joiden avulla äiti nauttii sen loistosta pitkään!

Hortensian kukinto hurmaa näyttävyydellään. Oikealla hoidolla sen kukinnasta saa nauttia pitkään äitienpäivän jälkeenkin.

Jalohortensia (Hydrangea macrophylla) on kasvattanut suosiotaan perinteisenä äitienpäiväkukkana, eikä ihme – hortensian muhkea kukinto on kukkamaailman näyttävämpiä. Kukinnot hehkuvat sinisen, lilan, vaaleanpunaisen, punaisen, valkoisen sekä monikirjavien värien loistossa. Valikoimasta löytyy varmasti suosikkiväri jokaiselle äidille.

Hortensiat ovat kotoisin Aasiasta, missä ne kasvavat kosteikoissa jokien varsilla. Ne tarvitsevatkin paljon vettä kukoistaakseen – “Hydrangea” tarkoittaa vesisäiliötä. Nappaa talteen ruukkuhortensian hoitovinkit ja yllätä äiti, isoäiti tai äitihahmo kukkalähetyksellä!

hortensia
Hortensian kukinnot ovat romanttisen runsaita. eKukka.fi

Tärkeintä jalohortensian hoidossa on säännöllinen kastelu

Kasvupaikka
Hortensia pitää sisätiloissa viileästä ja valoisasta paikasta, mutta paahteinen auringonpaiste saa sen nuupahtamaan. Viileässä kukinto kestää pidempään. Ulkona hortensia viihtyy varjossa tai puolivarjossa.

Valitse kasvualusta halutun kukinnon värin mukaan. Hapan kasvualusta (havu-rodomulta) saa siniset kukat loistamaan, kun taas neutraali tai emäksinen kasvualusta antaa punaisille kukille hehkua.

Kastelu ja lannoitus
Hortensian kasvualusta ei saa päästä kokonaan kuivumaan, sillä lakastunutta hortensiaa voi olla vaikea saada toipumaan. Pidä kasvualusta siis tasaisen kosteana. Hortensiat pitävät lannoituksesta, joten voit laittaa kasteluveteen mietoa lannoitetta jokaisella kastelukerralla.

Hortensian talvetus
Usein hortensia heitetään pois kukinnan päätytty, mutte sen talvettamista voi yrittää viileässä, noin 10-15 asteisessa sisätilassa. Vähennä kastelua talven ajaksi. Kevättalvella kastelua lisätään ja kasteluveteen saa taas hiljalleen sekoittaa lannoitetta. Keväällä hortensia istutetaan uudelleen.

Hortensian selviäminen talven koitoksista ei ole taattua, mutta yrittäminen kannattaa aina!

hortensia
Hortensiaa on saatavilla myös leikkokukkana. Kurkkaa ohje, jonka avulla saat nuupahtaneen leikkohortensian elpymään! eKukka.fi

Avainsanat: