Koristekirsikka
Prunus Sargentii-Ryhmä
Japanissa vietetään hanami-nimistä juhlaa kirsikankukkien kunniaksi. Ihmiset kerääntyvät juhlimaan puistoihin, jotka täyttyvät keväisin kirsikoiden utuisesta ja vain hetken kestävästä kukinnasta. Suomessakin voi nauttia hanamitunnelmasta ostamalla nupullisia oksia kukkakaupoista, vaikka omalla pihalla ei komeilisikaan upeasti kukkivaa kirsikkapuuta. Nuput aukeavat lämpimässä. Kukilla on viisi hentoa ja paperinohutta terälehteä, ja väriltään ne ovat joko valkoisia tai vaaleanpunaisia. Lehdet puhkeavat vasta kukinnan päätyttyä.
Korkeus:
Maljakkoveden lämpötila saa olla lämmin, n. 40-50 astetta. Vaihda maljakkoon puhdas vesi päivittäin tai parin päivän välein, ja tee samalla uudet imupinnat terävällä veitsellä viistäen. Sumuttelu auttaa nuppuja aukeamaan.